Apple подписа договор със Samsung за използването на поточни музикални

...
Apple подписа договор със Samsung за използването на поточни музикални
Коментари Харесай

Apple подписа сделка със Samsung за стрийминг услугите iTunes




Apple подписа контракт със Samsung за потреблението на поточни музикални услуги iTunes в смарт тв приемниците на корейската компания, като по този метод Apple се пробва да разшири своя бизнес със наличие и да се оправи със слабите продажби на iPhone.

В писмото си от предходната седмица шефът на Apple Тим Кук уточни, че растежът на сегмента с услугите е една от „ многото позитивни точки “ за фискалното първо тримесечие на компанията (което покрива интервала до 29 декември 2018 г.).

Компанията охлади ентусиазма на пазара за цялата фискална година и разкри, че продажбите на iPhone са по-слаби от предстоящите, само че съгласно Кук услугите са отбелязали рекордни доходи на всички пазари. Тази част от бизнеса на Apple е генерирала за последните 3 месеца над $10,8 милиарда, до момента в който година по-рано приходите са били $8,5 милиарда. Apple от дълго време счита, че продажбите на услуги имат доста огромно значение, което „ избавя “ бизнеса на компанията и спадащите хардуерни продажби. Apple разгласи, че е на път да извърши задачата си да удвои бизнеса с услуги за интервала 2016 до 2020 година

Сделката със Samsung ще разреши на потребителите на смарт тв приемници на Samsung да гледат филми и друго ТВ наличие от iTunes непосредствено през определени модели тв приемници от началото на 2019 година Тези тв приемници ще поддържат също поточните аудио, видео и геймърски услуги Apple AirPlay2.

На процедура тази договорка значи, че наличието от Apple TV може да бъде гледано на артикул на Samsung, без да има потребност от хардуер на Apple. Двете компании си съперничат от дълго време, като постоянно борбата им приключва в съда.

Apple подписа сходно съглашение и с Amazon в края на 2018 година, като по този начин даде опция за потребление на стрийминг услугата Apple Music през смарт представителите Amazon Echo. Рекламирана като услуга най-вече за притежателите на хардуер на Apple, музикалната услуга е налична и през Android устройства. По отношение на музикалния програмен продукт компанията позволи от дълго време потреблението от трети страни, като компютри с Windows употребяват iTunes към този момент повече от 15 години.

Анализаторът Патрик Муурхед от Moor Insights and Strategy съобщи, че тази договорка „ е удостоверение за желанието на Apple да направи своите услуги „ крос платформени “ и повдига въпроса дали компанията в действителност не изоставя тактиката си за снабдител от край до край в името растежа на приходите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР