Apple плати на Samsung парична сума в размер на 800

...
Apple плати на Samsung парична сума в размер на 800
Коментари Харесай

Apple плати $683 милиона неустойка на Samsung

Apple заплати на Samsung парична сума в размер на 800 милиарда корейски вони ($683 милиона долара), с цел да покрие цената на партидите OLED екрани, които останаха неизползвани заради прекомерно слабите продажби на iPhone.

Apple подписа контракт с южнокорейската компания за огромен брой OLED екрани. Samsung ги създаде, само че търсенето на iPhone бе прекомерно ниско и корпорацията от Купертино не съумя да съблюдава клаузите на контракта. Сега се появи информация, че сумата на неустойката е в размер на $683 милиона, парите са преведени от Apple, а Samsung ще ги получи при започване на идващото тримесечие .

Медиите не оповестяват какъв е броят на OLED екраните, които Apple не е съумяла да закупи. Но въпросната наказателна клауза в размер на $683 милиона към този момент е включена в доклада за оперативната облага на Samsung. Но макар солидната сума, платена от корпорацията от Купертино, оперативната облага на Samsung е едвам $5,6 милиарда, което е с 56% по-малко от същия интервал на предходната година.

Уеб порталът SamMobile добавя, че Apple дълго време не се е съгласявала да заплати компенсацията и е предложила на южнокорейския производител други разновидности за решение на разногласието. Един от тях бе слагането на OLED панели на други свои устройства – да вземем за пример, в своите бъдещи таблети и преносими компютри. Сега виждаме, че Samsung не се е съгласил на този вид.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР