Apple планира редица нови хардуерни предложения, които да представи през

Apple планира редица нови хардуерни предложения, които да представи през ...

Apple ще пусне очила с добавена реалност през 2020 г.?.


Apple планира редица нови хардуерни предложения, които да представи през първата половина на 2020 г., включително нови очила за добавена реалност, които компанията разработва с други марки, разкрива анализаторът на TF Securities Мин-Чи Куо, цитиран от CNBC.

Други компании от сектора, като Facebook, също си партнират с трети страни (в случая на Facebook - с Ray-Ban), за да предложат подобни очила.

Apple инвестира значително в добавена реалност, която вече ползва в повечето модели iPhone и iPad, които пусна през последните няколко години.

Очилата за добавена реалност позволяват на хората да виждат дигитална информация, насложена върху нещата, които виждат в реалния свят. До този момент очилата не са набрали голяма популярност, тъй като все още не изглеждат достатъчно добре и не приличат напълно на традиционните очила.Още по тематаApple се огъна под натиска на Китай

През годините компании като Microsoft, Google и стартъпа Magic Leap пуснаха на пазара очила с добавена реалност, но нито едни не са масово носени от потребителите.

Куо твърди, че Apple планира да пусне нов, по-евтин iPhone SE 2 и нов iPad Pro през първото тримесечие на следващата година.

По-рано този месец в отделна публикация той посочи, че iPhone SE 2 ще използва същия чип A13 като iPhone 11, а дизайнът му ще е подобен на този на iPhone 8. Ако цената падне колкото на оригиналния iPhone SE, това значи, че устройството ще струва 399 долара, което е значително по-малко от iPhone 11, чиято начална цена е 699 долара.

Куо твърди, че Apple ще направи тези премиерите заедно с тази на новия MacBook през второто тримесечие, когато са планирани и очилата с добавена реалност.

През третото тримесечие Apple ще пусне своя 5G iPhone, смята Куо.

Източник: investor.bg