Apple планира да изчака поне до 2020 година, преди да

...
Apple планира да изчака поне до 2020 година, преди да
Коментари Харесай

Apple ще изчака до 2020 г. преди да пусне iPhone с 5G

Apple възнамерява да изчака най-малко до 2020 година, преди да предложи iPhone, който може да се свърже със идващото потомство мобилна мрежа 5G, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

Забавянето може да е в интерес на съперници като Samsung, които да привлекат клиенти, които желаят да се свържат с 5G мрежата, когато тя бъде показана през 2019 година

Както с 3G и 4G, предходните две мрежи, Apple е подготвена да изчака най-малко година преди да вкара опцията в своите смарт телефони. В предходните случаи изчисленията на компанията - които се оказаха изцяло правилни - бяха че новите мрежи и първите модели на съперниците ще дойдат с редица проблеми като неприятно покритие и други.

 Microsoft изпревари за малко Apple по пазарна капитализация
Microsoft изпревари за малко Apple по пазарна капитализация

За първи път от осем години насам

Този път новата мрежа идва с заричане за голям скок в скоростта, което прави решението на производителя на iPhone по-рисковано. А решението може да има общо и със абсурда на Apple с Qualcomm - сегашния водач в производството на 5G чипове - и алианса с Intel, която няма да е подготвена с чиповете в точния момент.

В предишното за компанията от Купертино не бе проблем да изчака една година, с цел да пусне своите модели с 5G. Първият iPhone бе толкоз по-добър от съперниците, че даже и бавната 2G връзка не отхвърли потребителите. Такова бе ситуацията и с iPhone 4S, който остана на 3G.

Но ситуацията през днешния ден е по-различно: скокът от 4G към 5G е задоволително огромен, с цел да се трансформира в съществена причина потребителите да си закупят нов телефон. Samsung възнамерява да предлага сходни модели още през 2019 година

 Mtel показва в България мощта на 5G мрежите
Mtel показва в България мощта на 5G мрежите

Новата технология е наложителното изискване за " мъдро " бъдеще и самостоятелни коли
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР