Apple Pay вече официално е в България. Услугата за плащане

...
Apple Pay вече официално е в България. Услугата за плащане
Коментари Харесай

Revolut и Monese пуснаха Apple Pay в България

Apple Pay към този момент публично е в България. Услугата за заплащане посредством iPhone е налична със сметка в цифровата банка Revolut.

Британската финтех компания, която стартира работа у нас през април, ще поддържа услугата и в още 11 нови страни: Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения, което разрешава на българските консуматори да я употребяват и в чужбина. Общо, Revolut предлага Apple Pay в 28 страни.

Финтехът Monese също поддържа услугата от през днешния ден.

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от заплащанията с обичайните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат осъществявани безконтактно посредством iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което отстрани нуждата от търсене на портфейл.

Потребителите могат да прибавят своята Revolut карта към Apple Pay посредством мобилното приложение Revolut или посредством приложението Wallet. Също по този начин, клиентите без физическа карта могат да прибавят виртуална такава към Apple Wallet и да стартират да правят заплащания неотложно, без да се постанова да чакат физическата карта да дойде. Това дава опция на нови клиенти да се записват и да се възползват от Apple Pay в границите на минути.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay, споделят от Revolut. Когато се употребява дебитна карта Revolut с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, неповторим номер на акаунта се основава, криптира и съхранява в Secure Element чипа на даденото устройство. Така всяка трансакция се реализира с еднократен неповторим динамичен код за сигурност.

" Revolut се стреми да даде на клиенти си комфортен инструмент за ръководство на всеки аспект от техния финансов живот, а опцията за бързи и сигурни разплащания е основен миг от постигането на тази цел. Потребителите ни от цяла Европа отдавна желаят Apple Pay, тъй че се вълнуваме да предоставим услугата в България, както и в останалите страни. Това е доста позитивна стъпка напред, с цел да може още повече наши клиенти да употребяват парите си по метода, по който те желаят ", сподели Артур Джоханет, началник " Картови разплащания " в Revolut.

Използвайки своите iPhone и Apple Watch, потребиелите могат да заплащат с Apple Pay в магазини, заведения за хранене, таксита, вендинг машини и редица други места. Когато пазарят с Apple Pay в приложения или в мрежата посредством Safari, не е належащо ръчно да попълнят дълги формуляри за сметки или да неведнъж вкарват информация за доставка и фактуриране. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява единствено с един взор или допиране надлежно с Face ID или Touch ID, или, несъмнено, ключова дума на даденото устройство.

Традиционните банки, работещи в България, към момента не поддържат Apple Pay. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР