Apple отхвърли твърдението на Русия, че технологичният гигант е позволил

...
Apple отхвърли твърдението на Русия, че технологичният гигант е позволил
Коментари Харесай

Apple отговори на обвиненията в шпионаж

Apple отхвърли изказванието на Русия, че софтуерният колос е разрешил на американските разследващи служби да употребяват продуктите му за шпиониране на задгранични дипломати.

" Никога не сме работили с което и да е държавно управление, с цел да вкараме задна малка врата в който и да е артикул на Apple, и в никакъв случай няма да го създадем ", съобщи представител на компанията в изказване за медиите в четвъртък.

Отричането пристигна, откакто Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия упрекна разследващите служби на Съединени американски щати, че са конфигурирали злотворен програмен продукт на смарт телефони на Apple, употребявани от съветски дипломати, както и от дипломати от Израел, Китай и Сирия.

Според ФСБ американците са събирали информация посредством " незнайна до момента злонамерена стратегия, която употребява софтуерни уязвимости, предоставени от производителя ". ФСБ също по този начин упрекна Apple, че дава на американското държавно управление " необятен набор от благоприятни условия " за шпиониране на своите клиенти.

Обвиненията бяха отправени в миг, когато Вашингтон и Москва се намират в най-сериозното дипломатическо опълчване от десетилетия насам поради продължаващата война в Украйна.

През 2013 година някогашният помощник на Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън разкри, че Съединени американски щати са провеждали световна интервенция за следене на задгранични политици, в това число някои от тях в съюзнически страни.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР