Apple ограничaва функцията за споделяне на файлове между iPhone устройства

...
Apple ограничaва функцията за споделяне на файлове между iPhone устройства
Коментари Харесай

Apple ограничи AirDrop в Китай, за да заглуши критични към правителството гласове

Apple ограничaва функционалността за шерване на файлове сред iPhone устройства в Китай, месец откакто стана ясно, че протестиращи против държавното управление в страната са употребявали услугата, с цел да споделят материали с непознати.

В четвъртък услугата AirDrop беше обновена на територията на Китай. Потребителите на iPhone в този момент могат да получават файлове от лица, които не са в листата им с контакти, единствено в границите на 10-минутен прозорец, след което тя се изключва автоматизирано. Преди измененията функционалността нямаше ограничаване във времето.

Причината за тези дейности се оказват необятно публикувани известия от хора, които употребяват AirDrop, с цел да популяризират листовки, съдържащи рецензии към Китайската комунистическа партия. Най-често стачкуващите посещават оживени публични места и употребяват услугата, с цел да ги изпратят на непознати. Постъпката им е частично въодушевена от неотдавнашен митинг в Пекин, при който мъж окачи плакати с апел за премахване на президента Си Дзинпин и даже го назова " деспот ".

Китайските управляващи бързо изтриха всички налични видеоклипове и изявления, свързани с митинга, в китайската мрежа. Акаунтите на стотици консуматори на известното приложение WeChat бяха блокирани, откакто те започнаха да споделят историята за рядко срещаната демонстрация на протест.

Към момента от Apple не са коментирали нововъведената смяната, само че се знае, че компанията възнамерява да я вкара в целия свят. До момента обаче телефоните на Apple отвън територията на Китай не са били наранени от актуализациите.

Базираният в Калифорния софтуерен колос, който акцентира сигурността и отбраната на персоналните данни като основни характерности на своите устройства, и преди е бил подложен на критика за хипотетични отстъпки пред Пекин.

Други явни отстъпки включват откриването на център за данни в Китай. А през 2019 година беше отстранено приложение, което позволяваше на продемократичните протестиращи в Хонконг да наблюдават полицията. Apple е изправена и пред закани за протест в комунистическата страна, защото се намира под кръстосания огън на напрежението сред Вашингтон и Пекин. Пекин към този момент предизвести, че може да настрои жителите си против компанията, в случай че Съединени американски щати блокира китайски приложения.

В четвъртък някои китайски консуматори на обществени медии приветстваха актуализацията на iPhone като позитивна стъпка за попречване на нежелани известия от непознати. Един консуматор на Weibo съобщи, че смяната " доста ще понижи вероятността потребителите на iPhone да бъдат унизени ".

Западните наблюдаващи считат обаче, че комунистическата страна става все по-репресивна, защото Си стартира своя невиждан трети мандат на ръководство като най-могъщата фигура в страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР