Apple обяви, че ще разхлаби строгите правила за плащане за

...
Коментари Харесай

Apple ще облекчи правилата за плащане за някои приложения в App Store

Apple разгласи, че ще разхлаби строгите правила за заплащане за някои разработчици на приложения в App Store, измежду които Netflix и Spotify. От началото на 2022 година компанията ще разреши на платформите да включат един линк към своя уеб страница, който ще им разреши да заобиколят таксите, наложени от производителя на iPhone. Освен това линкът ще помогне на потребителите да настроят и ръководят своите сметки.

Облекчението е провокирано от следствие на Apple App Store от Японската комисия за обективна търговия, само че ще се ползва в международен мащаб, оповестява Financial Times. Решението на производителя на iPhone пристигна, откакто предходната седмица Южна Корея стана първата страна, приела закон, който разрешава на потребителите на смарт телефони да заплащат непосредствено на разработчиците на приложения, вместо да бъдат принудени да го вършат посредством платформите на Apple и Гугъл.

Отделно неотдавна Apple облекчи ограничаването в своя App Store, което спираше разработчиците да оферират по-ниски цени на клиентите посредством други канали.
Строги правила
Разработчиците по целия свят се оплакват от десетилетие, че разпоредбите за заплащане на Apple са прекомерно строги и неблагосклонни към потребителите. Създателите на приложения като Spotify от дълго време настояват, че е незаслужено Apple да има лична конкурентна музикална услуга, като в същото време играе ролята на стража посредством App Store и начислява на Spotify комисиона.

От Apple нормално изискват всички цифрови заплащания да минават през тяхната система за заплащания в App Store, само че са създали изключение за приложенията, за които потребителите се абонират или купуват цифрови артикули, постоянно употребявани на голям брой устройства. Сред най-търсените услуги в тази категория са Netflix, Spotify и Kindle.

Абонатите на Netflix да вземем за пример могат да се записват и да заплащат за акаунта си в интернет. Но Apple по-рано не позволяваше на приложенията да осведомят клиентите за тази алтернатива, което би лишило производителя на iPhone от 15-30% комисиона, която получава от покупки, направени през App Store.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР