Apple обеща да вложи над 350 милиарда долара в американската

...
Apple обеща да вложи над 350 милиарда долара в американската
Коментари Харесай

Apple обеща големи инвестиции в американската икономика

Apple даде обещание да вложи над 350 милиарда $ в американската стопанска система през идващите пет години посредством композиция от свежи вложения и данъчни заплащания.

В свое изказване от сдружението обявиха, че ще внесат рекорден налог от 38 милиарда $ на средства от 250 милиарда, които понастоящем са държани в офшорни сметки, само че компанията възнамерява да ги върне назад в Съединени американски щати. Apple се възползва от измененията в данъчния кодекс, признати през декември 2017 година, с които трайно беше понижен корпоративния налог от 35% на 21% и еднократната ставка за трансфер на средства от чужбина от 35% на 15,5%.

 1

Като част от петгодишния си финансов проект, Apple отделя 30 милиарда $ за финансови разноски, като една трета от тях са планувани за разширение на локалните центрове за данни на компанията. Все още не е ясно дали тази инвестиция ще бъде добавена към нейните авансово разчетени разноски или е част от тях. При подаването на декларация в Комисията за скъпи бумаги и тържища през ноември 2017 година Apple предвижда финансови разноски от 16 милиарда $ единствено през фискалната 2018 година. За съпоставяне, през фискалната 2017 година, която завърши на 30 септември, компанията изразходва общо 14,9 милиарда $.

Apple също по този начин възнамерява да усили вложенията си в своя Advanced Manufacturing Fund от 1 милиард на 5 милиарда $. Фондът обезпечава поддръжка на към този момент съществуващи американски производители и подкрепя започващи компании да навлязат на пазара.

Производство

Новите работни места също са включени в дневния ред, като от Apple дават обещание да разкрият нови 20 000. До момента за компанията работят над 84 000 души. Очаква се също по този начин по-късно тази година да бъде оповестено и местоположението на новия кампус, където ще бъде дислоцирана техническата поддръжка за клиентите на Apple.

" Ние имаме вяра надълбоко в силата на американската досетливост и концентрираме нашите вложения в области, в които можем да окажем директно въздействие върху основаването на работни места и готовността за работа на хората ", разяснява изпълнителният шеф на Apple Тим Кук.

От компанията обявиха, че ще похарчат към 55 милиарда $ за поръчки към американски снабдители през 2018 година, което съгласно Financial Times е с 5 милиарда $ повече, в сравнение с през 2017 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР