Apple не е единствената компания в технологичната индустрия, която трябва

...
Apple не е единствената компания в технологичната индустрия, която трябва
Коментари Харесай

Samsung също очаква спад в резултатите от последното тримесечие


 Samsung също чака спад в резултатите от последното тримесечие

Apple не е единствената компания в софтуерната промишленост, която би трябвало да се оправи с тежкото четвърто тримесечие. Samsung предизвести, че техните резултати евентуално ще се намалят доста през последните три месеца на 2018 поради по-силната конкуренция при смарт телефоните и по-малкото търсене на чипове за памет. Анализаторите плануват продажби към 56,2 милиарда $, само че компанията чака „ единствено “ 52,7 милиарда $ – което не е огромен спад, само че е разочароваща за привикналата с растежа организация. Съответно в този момент Samsung чака облаги от към 9,7 милиарда $ по отношение на 11,8 милиарда $.

Трудните времена на пазара за памет евентуално ще са повода през първото тримесечие на 2019 по-ниските резултати да се запазят.

Корейската компания не разкрива елементи какво тъкмо се е объркало, само че има редица евентуални фактори, които може би са изиграли своята роля. Samsung би трябвало да се оправи с падащите продажби на телефоните от междинен клас, а също по този начин и със забележителна конкуренцията и при по-високия клас телефони на Apple, Huawei и други.

Финансовите резултати на Apple и Samsung са знак, че може би и другите софтуерни компании ще се сблъскат с сходни компликации. Те може би не са изправени пред рецесия, само че дните на непрекъснато растящи доходи евентуално са към своя край.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР