Apple иска да улесни програмните разработчици, които създават приложения, игри

...
Apple иска да улесни програмните разработчици, които създават приложения, игри
Коментари Харесай

Apple слива приложенията за iPhone, iPad и Mac

Apple желае да улесни програмните разработчици, които основават приложения, игри и други за главните си устройства с един ход, който също така цели да окуражи създаването и в последна сметка да увеличи приходите, написа Bloomberg.

Целта на самодейността с кодово име " Marzipan " е до 2021 година да помогне на разработчиците да могат да основат едно приложение, което да работи без смяна и на iPhone, и на iPad, и на Mac, споделят източници на изданието. Това би трябвало да даде подтик на основаването на нов програмен продукт.

Всяко ново приложение, което е платено или предлага месечен абонамент, носи доходи и на Apple. Производителят на iPhone към този момент съобщи, че ще вложи повече старания в създаването на услуги, с цел да се оправи със забавянето на продажбите. В края на март т.г. компанията ще показа премиум вид на агрегатора на вести Apple News, както и лична платформа с неповторимо видео наличие.

Още през тази година Apple ще разреши на разработчиците да преработват елементарно приложенията си за iPad, тъй че те да работят и на персоналните компютри и преносимите компютри на компанията без потребността от пренаписване на с изключение на код.

През 2020 година софтуерът, който ще разрешава това, ще включи и приложения за iPhone. А година по-късно приложенията ще бъдат общи за трите типа артикули.

Работата по този план съответствува и с друга огромна смяна в Apple. Компанията към този момент употребява лични процесори за iPad и iPhone, само че към момента поръчва такива от Intel Inc. за Mac. Но още през 2020 година Apple възнамерява да стартира да създава и лични процесори за преносимите компютри и настолните компютри.

Все отново това не значи, че Apple ще се опита да слее двете операционни системи в една, показват източниците.
 Ето какво готви Apple за новите iPhone
Ето какво готви Apple за новите iPhone

Купертино ще показа и актуализирани iPad и iPad Mini
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР