Apple иска 1 млрд. долара от от друг технологичен гигант

...
Apple иска 1 млрд. долара от от друг технологичен гигант
Коментари Харесай

Apple иска 1 млрд. долара от Samsung в седемгодишно дело за откраднати патенти

Apple желае 1 милиарда $ от от различен софтуерен колос - Samsung – по отношение на дълготраен случай за нарушаване на патенти. Според компанията южнокорейският им съперник е нарушил три дизайнерски патента - бързи връзки към телефонни номера, функционалността " плъзгане до отключване " и тази за автоматизирана промяна – както и два патента за полза.

Преди дни седемгодишният спор беше обновен в калифорнийски съд, като съгласно Apple за този интервал Samsung са осъществили облага, равна на размера на желае, от смарт телефони с откраднат дизайн.



Бил Лий, aдвокат на Apple, съобщи, че Samsung са осъществили общо 3,3 милиарда $ доходи и 1 милиард $ облага от продажбата на смарт телефони, които включват три патентовани дизайна на Apple. В тази сума не влизат облагите на южнокорейците от устройства с патентите за полза на американската компания.

От Samsung обаче са безапелационни, че сумата би трябвало да бъде предоговорена, защото съгласно юриста на компанията Джон Куин уреждането на разногласието би трябвало да се пресмята въз основа на облагите, направени от съответните съставни елементи, които нарушават патентите на Apple, а не от общите продажби на смарт телефони. Той твърди, че вредите би трябвало да бъдат лимитирани до обособените съставни елементи, защото дизайнът им е дребна част от цялото устройство, което включва няколко други технологии и доста разнообразни патенти.

Остава съда да реши дали Apple имат право да желаят обезщетение на база общите облаги или искът би трябвало да се сведе единствено до някакъв %, привързан с патентите.

Хронология

През 2011 година Apple завежда дело против Samsung. През 2012 година правосъдният състав взема решение Samsung да заплати на Apple 1,05 милиарда $ за нарушение на три дизайнерски патента на Apple.

През 2015 година Samsung съумява да понижи компенсацията до 400 млн. $. През 2016 година делото е отнесено до Върховния съд на Съединени американски щати. Сега Samsung се пробва в допълнение да ограничи заплащането до 28 милиона $.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР