Apple и Samsung си размениха лидерството в региона ЕМЕАУпотребата на

...
Apple и Samsung си размениха лидерството в региона ЕМЕАУпотребата на
Коментари Харесай

Бизнес секторът крепи пазара на таблети

Apple и Samsung си размениха водачеството в района ЕМЕА

Употребата на таблети в корпоративния бранш на ЕМЕА нараства
(снимка: CCO Public Domain)

Д оставките на таблети в района ЕМЕА (Европа, Близък изток и Африка ) възлизат на 10,9 милиона броя през третото тримесечие на 2019 година, което е спад от 8,2% по отношение на същия интервал на предходната година, сочи нов отчет на IDC.

Продължава спадът в потребителския сегмент от пазара. Хората нямат основателни аргументи да обновяват таблетите си и по този начин животът на тези артикули се удължава, което въздейства отрицателно на пазара като цяло.

В същото време се следи растеж в корпоративния бранш. В интервала юли-септември доставките на таблети в ЕМЕА се усилват с 4,2% на годишна база, заради огромните благоприятни условия за потребление на такива устройства в процеса на цифровата промяна на бизнеса.

Apple управлява 22,2% от пазара на таблети в района, което му отрежда лидерска позиция, съгласно данните на IDC. Доставките на iPad възлизат на 2,4 милиона броя през тримесечието, което е с 3,4% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Samsung, който заемаше водеща позиция през третото тримесечие на 2018 година, в този момент е на второ място, защото записва спад в доставките от 18,6%. Делът на южнокорейския производител на пазара за таблети в ЕМЕА е 18,8%.

На трето място е Lenovo, която държи 11% от пазара през последното тримесечие. Компанията е нараснала доставките на таблети с 5,1%, до 1,2 милиона бройки.

Четвърта е Huawei със спад на доставките от близо 19%, вследствие на което делът на китайския производител понижава от 10,2% на 9% в границите на една година. В челната петица се подрежда Amazon с дял от 8,1%, по отношение на 6,8% година по-рано.

Доставките на таблети в Западна Европа през третото тримесечие понижават с 6% на годишна база. Подрегионът CEMA (Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Африка) записва спад от 12%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР