Apple и Samsung доминират в класацията на най-продаваните смартфони през

...
Apple и Samsung доминират в класацията на най-продаваните смартфони през
Коментари Харесай

Най-продаваният смартфон в началото на 2024 г. е и един от най-скъпите

Apple и Samsung преобладават в класацията на най-продаваните смарт телефони през първото тримесечие на 2024 година, като преди всичко е iPhone 15 Pro Max, демонстрират данните на Counterpoint Research.

Най-мощният смарт телефон на Apple е с 4,4% пазарен дял. След него се подреждат iPhone 15 (4,3%), iPhone 15 Pro (3,7%) и iPhone 14 (1,9%).
 Nokia или iPhone: 15-те най-продавани мобилни телефона на всички времена
Nokia или iPhone: 15-те най-продавани мобилни телефона на всички времена

Първите 10 места се разделят от двете марки

Едва по-късно идват три устройства на Samsung - Galaxy S24 Ultra, Galaxy A15 5G и Galaxy A54.

iPhone 15 Plus е минимум мечтаният от актуалната генерация смарт телефони на Apple с 1,3% пазарен дял. Все отново, това е повече спрямо последните два смарт телефона в Топ 10 - Samsung Galaxy S24 и Samsung Galaxy A34.

В съпоставяне със същия интервал на предходната година съотношението се резервира, като обаче по-скъпите смарт телефони (iPhone Pro / Samsung Galaxy S) са по-добре показани през 2024 година Реално тази година единствено 3 от десетте най-продавани смарт телефона са отвън премиум класа (т.е. съгласно методологията на Counterpoint на цена от под 600 долара).

Бестселърът iPhone 15 Pro Max е един от най-скъпите смарт телефони, които можете да си купите, като базовият модел е към 2600 лв., а най-добре окомплектованата версия излиза близо 4000 лв..

Това е показателно за една добре забележима наклонност от последните години - във времена на рецесия редовите консуматори може и да лимитират софтуерните си покупки от бюджетен и междинен клас, само че по-заможните не стопират да купуват устройства от премиум клас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР