Apple e придобил стартъпа за изкуствен интелект Xnor в сделка

...
Apple e придобил стартъпа за изкуствен интелект Xnor в сделка
Коментари Харесай

Apple придоби стартъпа за изкуствен интелект Xnor за $200 милиона

Apple e придобил стартъпа за изкуствен интелект Xnor в договорка за 200 млн. $, съобщи MarketWatch. Тя е била публично доказана от компанията още през същия ден, а нейн представител е показал, че няма да разкрият повода за придобиването.

Xnor се отдели от нестопанската организация Allen Institute for AI още през 2017 година, а първоначално активността на компанията е била ориентирана към създаване на процеси за машинно самообразование, съобщи TechCrunch. Според изданието техните артикули са " толкоз ефикасни, че могат да вървят и на най-ниското равнище на хардуер ", в това число и в охранителните камери.
 Накъде ще тръгнат акциите на Apple?
Накъде ще тръгнат акциите на Apple?

През последните 12 месеца компанията нарастна със 101%

Така решенията на Xnor разрешават осъществяването на комплицирани задания, като различаване на обекти, даже и без да могат да разчитат на мощни процесори, за разлика от продуктите на техните съперници.

До момента тя е набрала финансиране в два рунда, надлежно на стойност 2,7 млн. $ през 2017 година и 12 млн. $ година по-късно. И в двата то е било обезпечено от сиателската Madrona Venture Group.

Очаква се екипът на компанията да бъде изместен в офисите на Apple в Сиател. Редактор от GeekWire е посетил съществуващия офис на компанията и изданието предава, че явно се следи пренасяне.
 Apple прибира 66% от облагите в смарт телефон промишлеността
Apple прибира 66% от облагите в смарт телефон промишлеността

И 32% от приходите

Според анализаторите сходна договорка наподобява много смислена, като се има поради до каква степен Apple разчитат на логаритмите за машинно самообразование при изработката и обработването на фотоси - развой, който по принцип изисква огромна изчислителна мощност. Но решенията на Xnor могат да се употребяват и за доста по-голям набор от действия, тъй че занапред следва да стане ясно каква приложимост ще им намерят от софтуерния колос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР