Apple е на вълна изкуствен интелект (AI) през цялата 2018

...
Apple е на вълна изкуствен интелект (AI) през цялата 2018
Коментари Харесай

Apple придобива стaртъп за разработка на AI, фокусиран върху сигурността

Apple е на вълна изкуствен интелект (AI) през цялата 2018 година, откакто притегли някогашния основен шеф на това направление в Гугъл, с цел да оглави нов екип, съчетаващ главните експерти в машинното образование, групите, разработващи Siri, както и голям брой софтуерни инженери. Като крачка по пътя си софтуерният колос придобива и фокусирания върху сигурността стартъп за изкуствен интелект Silk Labs, оповестява онлайн изданието The Information.

През 2016 година, добитата компания пусна умна домашна камера за наблюдаване, като по този метод показва уменията на своята лека технология. Dubbed Sense включва функционалности за различаване на лица и предмети и може да разпознае голям брой разнообразни обекти, даже домашни любимци. Също по този начин може да възпроизвежда музика въз основа на усета на потребителя и да се сдвоява с устройства на трети страни като представители Sonos и умни електрически крушки.

Фокусът на стартъпа върху неприкосновеността на персоналния живот може да е доста потребен за Apple – логаритъмът на Silk Labs изпраща единствено " основни " видео моменти в облака, вместо непрекъснат поток, и анонимизира данните в платформата си Silk Intelligence.



Както Фейсбук, по този начин и Гугъл пуснаха интелигентни екрани тази година, само че нито една от фирмите не може да се похвали с положителни резултати, когато става дума за цялост на персоналния живот. Закупуването на Silk Labs можеше да разреши на Apple да разшири гамата си от интелигентни домашни артикули с неповторим акцент върху сигурността.

Основана през 2015 година от някогашния основен действен шеф на Mozilla, Андреас Гал, Silk Labs може да се похвали с половин дузина чиновници и външно финансиране в размер на 4 млн. $, което я прави дребна покупка по скалата за придобиване на Apple. Към момента нито една от страните не е дала публични детайлности към договорката. Но и без тях е ясно, че тя дава в арсенала на Apple нов гений за работа с изкуствен интелект, който да подтиква появяването на нови артикули за образован дом и да усъвършенства актуалните разработки на компанията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР