App Store на Apple днес официално навършва 10 години. Виртуалният

...
App Store на Apple днес официално навършва 10 години. Виртуалният
Коментари Харесай

App Store става на 10 години!

App Store на Apple през днешния ден публично навършва 10 години. Виртуалният магазин, прочут на всички фенове на iPhone, отваря порти на 10-ти юли 2008 година
Десетилетие по-късно App Store продължава да се радва на главозамайваща известност. Всъщност от дебюта на виртуалния магазин насам, когато в него има едвам към 500 приложения, до в този момент измина дълъг път. По последни калкулации към днешна дата приложенията за устройствата на Apple в App Store наброяват над 2 милиона.

По тази и ред други аргументи днешното събитие заслужава отбелязване.

„ По времето, когато планът започва, множеството телефони разполагаха единствено с вградени приложения. Нямаше доста варианти, нямаше доста други възможности. Изборът се свеждаше почти до това по какъв начин ще ти звъни телефонът и нищо повече “, споделя ИТ експертът Майкъл Лидке.

По време на първата седмица от живота на App Store приложенията се усилват неимоверно. Само за 7 дни виртуалният магазин даже стига над 10 милиона сваляния. По огромната част от теглените приложения тогава са игри.

Не минава дълго време и Гугъл, Amazon и Microsoft също показват свои онлайн магазини. По груби сметки всички тези компании в този момент оферират на пазара към 7 милиона мобилни приложения.

„ Милиарди долари се изсипват в сходни приложения и магазини, което е добре за самата сфера. От Uber до Snapchat, Spotify, Rovio и така нататък “, добавя Лидке.

По последни данни от Apple App Store в действителност е и най-бързо разрастващата се част от бизнеса на компанията. От американския колос допълват, че са платили над 1 милиарда $ на производители за приложения на приложения към онлайн магазина в последното десетилетие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР