Аплодисменти в украинската Рада при внасянето на знамето на ЕС

...
Аплодисменти в украинската Рада при внасянето на знамето на ЕС
Коментари Харесай

Внесоха знамето на ЕС под аплодисменти в украинската Рада


Аплодисменти в украинската Рада при внасянето на знамето на Европейски Съюз в Народното събрание и сложено до това на Украйна.

Европейски Съюз стартират нова глава в историята си, откакто Брюксел публично одобри кандидатурата на Украйна за присъединение към 27-членния блок, подчертава Володимир Зеленски.

Евролидерите дадоха статут на претенденти на Украйна и Молдова на 23 юни.



" Започна нова глава от историята на Европейския съюз и Украйна. Сега ние не сме просто близо. Сега сме дружно ", съобщи Зеленски, обръщайки се към украинския парламент.

Той съобщи, че за него е " огромна чест и огромна отговорност " да работи за реализирането на " стремежите на нашата страна ".

" Извървяхме път от 115 дни до статута на претендент за участие и пътят ни към участието не би трябвало да лишава десетилетия. Трябва да извървим този път бързо ", продължи украинския президент.

" Украйна се бори, с цел да избере своите полезности, с цел да бъде в европейското семейство ", сподели той.

Урсула фон дер Лайен очерта идващите стъпки по пътя на Украйна към присъединение към Европейския съюз.

„ Следващите стъпки са на една ръка разстояние, само че те ще изискват упорита работа, увереност и най-много единение ", сподели тя пред Радата.

Този път включва справяне с корупцията - заричане, с което украинският президент Володимир Зеленски беше определен през 2019 година " Вие създадохте впечатляваща антикорупционна машина. Но в този момент тези институции се нуждаят от зъби и от верните хора на висшите постове ", сподели тя.

Фон дер Лайен изясни, че Украйна би трябвало допустимо най-скоро да назначи нови ръководители на Специализираната антикорупционна прокуратура и Националното антикорупционно бюро, които започнаха да действат през 2015 година

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР