Аплодисменти на крака, теми като сексуалното насилие, необходимостта от разнообразие

Аплодисменти на крака, теми като сексуалното насилие, необходимостта от разнообразие ...

Предложение за брак и още бляскави вълнения белязаха 70-тите награди „Еми“.


Аплодисменти на крака, теми като сексуалното насилие, необходимостта от разнообразие в индустрията и едно предложение за брак бяха сред най-интересните моменти от 70-тите награди „Еми“.

Отличниците от малкия екран бяха обявени в понеделник вечер в Лос Анджелис. „Игра на тронове“ победи в 2 от общо 22 категории, в които беше номиниран. Продукцията на HBO спечели статуетката за най-добър драматичен сериал за общо трети път, както и тази за най-добър актьор в поддържаща роля за Питър Динклидж.

„Короната“ измести „Игра на тронове“ в категорията за най-добра режисура на драматичен сериал. Клеър Фой, която изпълнява ролята на младата Елизабет II в поредицата на Netflix, си тръгна с наградата за главна женска роля в драматичен сериал.

В комедийния жанр отличник беше сериала „Удивителната г-жа Мейзъл“. Освен наградата за най-добър комедиен сериал, режисура и сценарий, той донесе статуетки за най-добра водеща и поддържаща женска роля на Рейчъл Броснахан и Алекс Борстейн.

„Американска криминална история: Убийството на Джани Версаче“ беше обявен за най-добър сред минисериалите, а Дарън Крис, който в поредицата изигра убиеца на дизайнера, стана най-добър водещ актьор в лимитирана поредица.

С наградата за цялостни постижения в своята кариера си тръгна 96-годишната комедийна актриса Беди Уайт. Залата в „Майкрософт Тиатър“ я посрещна на крака, а Уайт се пошегува: „Невероятно е, че все още съм в бизнеса и вие все още ме понасяте.“

Еми 70 Getty

Сред най-обсъжданите моменти беше предложението за брак, което режисьорът Глен Уайс отправи към приятелката си по време на церемонията. В речта си при спечелването на наградата за режисура на тазгодишните „Оскари“ той каза:

„Питаш се защо не ми харесва да те наричам мое гадже? Защото искам да те наричам моя съпруга". 

Еми 70 Getty

Половинката му се качи на сцената под аплодисментите на залата, а  тогава Уайс ѝ поднесе халка, която е била притежание на покойната му майка.

Червеният килим не разочарова с дрехите, които гилдията беше избрала за празничната вечер. Вижте най-добре облечените по време на наградите „Еми“ в галерията >>>

банери нови Edna

банери нови Edna

Източник: edna.bg