АПИ получава за безвъзмездно ползване от община Пловдив техническия и

...
АПИ получава за безвъзмездно ползване от община Пловдив техническия и
Коментари Харесай

Ще има ли Пловдив Югоизточен обход?

АПИ получава за безплатно прилагане от община Пловдив техническия и капиталов план за Югоизточния обход. Споразумението за съдействие сред двете страни би трябвало да бъде утвърдено на сесия на Общинския съвет на следващия ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

Обходът цели извеждане на директния поток от автомагистрала " Тракия " към път II – 86 (Асеновград - Смолян). Още през 2014-та година Общината, която е възложител на обекта, подписва контракт с компания " Пътпроект " за актуализация и нараствания габаритите на пътя.  През февруари тази година е осъществено дефинитивно заплащане по този договор и по този начин локалната власт придобива благосъстоятелност върху разработките. 

От друга страна, АПИ е администрацията, която има пълномощия да управлява републиканската пътна мрежа и да разпорежда строително-монтажни действия. Затова и се подписва сегашния контракт - Общината ще трансферира за безплатно ползване проектите, а Агенцията ще извърши необходимото за градеж в границите на своите пълномощия и пълномощия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР