АПИ има готовност да започне ремонти още днес, очаква се

...
АПИ има готовност да започне ремонти още днес, очаква се
Коментари Харесай

Зам.-министър: 1,2 млрд. лв. от бюджета на АПИ са само за текущи ремонти

" АПИ има подготвеност да стартира поправки още през днешния ден, чака се Народното събрание да даде зелена светлина за това. Вероятно ще стане още в четвъртък ", съобщи Пенчев. Предвижда се замяна на всички компрометирани мантинели и пътни знаци по автомагистралите и по опция - на първокласните пътища. Заместник-министърът не се ангажира с прогноза какъв брой ще коства това.

Той осведоми, че сега се работи по доизграждането на Автомагистрала " Хемус " и на скоростния път Видин - Ботевград, както и по настоящите поправки по цялата републиканска пътна мрежа.

" В момента Министерство на регионалното развитие работи в цялостния си потенциал за издаване на позволения. 2024 година е нереалистичен период за довеждане докрай на Автомагистрала " Хемус " през цялото време ", съобщи Явор Пенчев.

" Коалиционните сътрудници ще реализиран единодушие и считам, че до края на седмицата ще има решение за 50% ще погашение на сумите за пътищата. АПИ ще работи 24 часа, с цел да може това да се случи. Ако се получи позволение в четвъртък, в границите на десетина работни дни ще стартира разплащане ", уверен е Пенчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР