Apex Legends връхлетя на сцената на Battle Royale заглавията стремглаво

...
Apex Legends връхлетя на сцената на Battle Royale заглавията стремглаво
Коментари Харесай

Битката на Battle Royale игрите: какви са разликите между Fortnite и Apex Legends

Apex Legends връхлетя на сцената на Battle Royale заглавията стремително още в първата си седмица. Числото от 25 милиона регистрирани играчи нараства непрестанно. Във всеки случай то е към момента прекомерно надалеч от отявления колос в жанра, Fortnite, с цели 200 милиона геймъра. Скоростта, с която Apex Legends събра толкоз доста почитатели обаче кара някои да допускат, че играта е способна да надмине колоса, и то доста скоро. Самият екип на Fortnite реагира, като направи бойния пропуск за сезон 8 безвъзмезден (но единствено в случай че преминете през някои изпитания).



Ако към момента се чудите коя нова игра да опитате или сте се заинтересували от новата наклонност Apex Legends, би трябвало да знаете какво е общото и по какво се разграничават двете заглавия. И Fortnite, и Apex Legends са изцяло безвъзмездни, като съдържат микротранзакции. И в двете игри сте изправени против навалица други играчи, търсейки метод да оцелеете най-после (в духа на Battle Royale). Има и доста други прилики и разлики:
1Гледната точка

Най-забележимата разлика сред игрите е изборът на вероятност. Apex Legends се играе от първо лице, т.е. вие действате през очите на вашия воин. Във Fortnite камерата се намира зад героя. И двата метода си имат преимущества и дефекти. В Apex Legends имате опция да гледате единствено пред себе си, до момента в който във Fortnite виждате до известна степен какво става зад вас. Прицелването обаче става по-прецизно при Apex Legends.

2Игра по групи

Друга огромна разлика е методът на третирането на играчите в групи. По принцип не можете да играете Apex Legends сами, а би трябвало да бъдете включени в тим от трима, изправяйки се против други 20 такива. Във Fortnite можете да играете независимо или в тим. Освен това режимите на играта на Epic са доста разнородни – можете да се запишете за сесия 50 против 50. Максимумът поддържани играчи обаче е 99 индивида за множеството режими.

3Избор на герои

Големият плюс на Apex Legends е съчетаването на героите. Принципно, при започване на всяка сесия, имате избор сред групи от по 8 неповторими персонажи. Всеки от тях си има особено умеене, което обаче е проектирано да действа дружно с тези на другите 7. Това способства за търсенето на ефикасна тактика в един тим. Героите във Fortnite се разграничават основно по външен тип и даже са разменяеми по време на игра. На правилото на Battle Royale жанра стартирате играта без оръжия и ще би трябвало да си търсите (земята е положително начало на издирването). Във Fortnite обаче можете да ползвате секира през цялото време, което ни насочва към идната огромна разлика.
4Допълнителни варианти

Това, което отличава Fortnite от конкуренцията, е опцията да можете да строите структури. Важно е да цепите дърва и да разрушавате скали, с цел да можете да се предпазите със стени или да строите кули за снайперисти. В някои случаи това би обърнало цялата игра. Можете да си извършите и съоръжение, спомагащо за по-добро навигиране на картата.
Във връзка със способността да строите, по същата процедура можете да разрушавате структури във Fortnite (включително и такива, които са публикувани авансово в сесията). Това значи, че не можете просто по този начин да ползвате онази къща, с цел да се предпазите. Механизмът е толкоз остроумен, че даже можете да го ползвате, с цел да елиминирате ваш съперник, разрушавайки това, на което е стъпил. В Apex Legends всичко е част от неизменима среда, даже и простите дървени колибки. Единственото изключение вършат вратите, които можете да блъскате на воля или да гърмите с експлозив, с цел да изненадате тези от другата страна.
5Оръжия

Като множеството шутъри, Fortnite и Apex Legends оферират безконечен боеприпас от оръжия. В взаимозависимост от усета ви можете да избирате от револвери до пушки или снайпери. Тъй като Apex Legends е въодушевена от Titanfall, наличието ѝ е по-футуристично. Fortnite заляга пък на по-традиционните оръжия, въпреки че наборът е обагрен от някои по-необичайни попълнения. Буги бомбата да вземем за пример кара всички повлияни съперници да танцуват неконтролируемо, правейки ги лесни цели. Оръжията се разграничават чрез цветови означения, като по-редките са по-мощни и ефикасни. В Apex Legends пък те съвсем не се разграничават, до момента в който не ги подсилите със специфични усъвършенствания.
6Начини за възобновяване (Respawn)

Тъй като и двете игри се играят по групи, и в двете можете да бъдете възобновени от другарите ви, когато понесете огромна вреда. Пълна елиминация следва, в случай че никой не ви помогне или съперникът продължи да ви стреля, откакто сте повалени. Apex Legends обаче ви предлага извънредна алтернатива да се завърнете, откакто сте отстранени. За задачата приятелите ви би трябвало да намерят знаме на мястото на елиминацията и да го пренесат към специфични места, пръснати из цялата карта. Ако съумеят, ще бъдете върнати в играта, въпреки и без съоръжение. Това е неповторима опция, отсъстваща в други Battle Royale игри, в това число Fortnite.
7Специални събития

Едно от нещата, което подреди Fortnite измежду най-хубавите Battle Royale заглавия, са специфичните събития. Дори неотдавна диджеят Marshmello направи неповторим концерт, за първи път във видеоигра. Всички любопитни секрети, които са налични при всеки идващ сезон, поддържат почитателите щастливи. За Apex Legends е към момента рано да обсъждаме някакви специфични събития. Студиото Respawn загатна, че новият сезон на играта ще донесе нови герои и съоръжение, неща, които виждаме и в другите заглавия. Съдържанието на Apex Legends обаче също си коства да се изследва.

Определено и двете игри оферират неповторими прекарвания, всяка по собствен личен метод. Ако търсите обичайно FPS заглавие, където е значима тактиката и отборната игра, Apex Legends е за вас. Ако обаче търсите опцията да променяте света, в който играете, Fortnite може да ви предложи повече. За наше благополучие и двете игри са изцяло безвъзмездни, тъй че можете да ги пробвате дружно и да решите коя става за вас.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР