Апетитът на света за петрол все още расте, макар и

...
Апетитът на света за петрол все още расте, макар и
Коментари Харесай

МАЕ: Пикът на петрола ще бъде през 2024 година

Апетитът на света за нефт към момента пораства, въпреки и по-бавно. Въпреки навлизането на електрическите автомобили, Международната организация за енергетика не счита, че ще достигнем пик на търсенето на " черно злато " най-малко до 2024 година, предава CNN.

В идващите пет години търсенето на нефт ще се увеличи със 7,1 милиона барела на ден. Сред главните мотори ще бъдат разрастващите се пазари. Китай и Индия ще са виновни за към половината от растежа в търсенето. Така, въпреки апетитът да бъде понижен поради нарасналата ефектиснот и електрическите автомобили, това ще бъде обезщетено от търсенето на самолетно гориво и пластмаса.
Потенциалният пик в търсенето на нефт е един от най-големите въпроси, които вълнуват пазара на сила. Точният миг може да реши вложения за трилиони долари и да изиграе основна роля в тракторията на парниковите газове.

BP, един от най-големите производители в международен мащаб, към този момент съобщи, че търсенето ще се усилва надалеч по-малко, в сравнение с в предишното. Но съгласно английската компания пикът ще бъде доближат през 30-те години на XXI век. Според сдружението, броят на електрическите автомобили ще нарасне до 350 милиона до 2040, или към 15% от всички коли.

Според организацията, съвсем една трета от растежа в търсенето до 2024 година ще идва от петрохимическата промишленост - за производството на пластмаси и други. Растежът на авиопазарът ще се нуждае и от самолетно гориво. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР