Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание

...
Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание
Коментари Харесай

Тези храни ще потиснат и убият апетита ви и изобщо няма да ви се яде

Апетитът е желанието да се употребява храна, само че това предпочитание не постоянно е обвързвано с апетит. Той дава отговор за съответния банкет на сила, с цел да се поддържат метаболитните потребности на тялото.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Апетитът би могъл да се подтиква и от храна с добър усет, аромат, тип и други без да сме гладни.
Също по този начин под стрес равнищата му се усилват и това елементарно довежда до неконтролиран банкет на храна. Добрата вест е, че съществуват храни, които имат потвърдени свойства в потискането на апетита и биха могли да спомогнат по-лесно да поддържате добра форма.

Ето 17 храни, потискащи апетита:

1. Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа съставна част, наречена капсаицин. Има изследвания, които са открили връзката сред капсаицина и потискането на апетита. Капсаицинът има термо-генетични качества, което значи, че може да увеличи температурата и да докара до увеличение на кръвния поток и ускорение обмяната на веществата.

Лют червен пипер се употребява и в питателните добавки вид фет бърнар, което е още едно доказателство за успеваемостта му.

2. Канела

В едно изследване, обвързвано с канелата, участващите са помолени да прибавят 6 грама канела в оризов пудинг, с цел да се откри дали има резултат върху потискането на апетита. Било е заключено, че канелата забавя усвояването на въглехидратите от тънките вътрешности. Участващите, употребявали канела, са се чувствали сити по-дълго, по отношение на тези, които са консумирали пудинга без канела.

Канелата има славата на фалшификация, която работи при намаление на подкожни мазнини и намаляване. Въпреки че няма директен резултат върху ускоряването на метаболизма или върху горенето на калориите, основната изгода идва от свойството и да контролира кръвната захар.

Канела би могла да се прибавя към ориз, кисело мляко, топли питиета, супи, плодове, меса и други.

Други подправки, които са познати със свойствата си да контролират кръвната захар са карамфил и джинджифил.

3. Ядки

Ядките съдържат потребни мазнини, протеин, въглехидрат с невисок гликемичен показател и фибри, с помощта на което освобождават сила постепенно в тялото и го поддържат решето дълго време.

Трябва да се има поради, че ядките са калорична храна. 30 грама сурови бадеми съдържат 160 калории, 14 грама мазнини, 6 грама въглехидрат (3 фибри), 6 грама протеин.

4. Авокадо

Авокадото съдържа здравословни мононенаситени мазнини, които се усвояват постепенно и засищат за дълго време. Също по този начин е отличен източник на разтворими фибри, които образуват гъст гел при съществуването на течност. Този развой забавя усвояването и прочиства червата, като по този начин се оказва и въздействие върху понижаването на холестерола.

Авокадото също е калорична храна. Едно приблизително авокадо (200 грама) съдържа: 320 калории, 30 грама мазнини, 17 грама въглехидрати (13 фибри) и 4 грама протеин. От 30-те грама мазнини към 20 са мононенаситени.

5. Черен шоколад

Добри вести за всички фенове на шоколада! Според последни изследвания, черният шоколад има редица потребни свойства и при постоянна консумация е съвсем несъмнено, че ще отслабнете. Не единствено ще спомогне за отслабването в корема и ще понижи талията ви с най-малко 4 сантиметра, само че е и прекомерно хубаво, с цел да е истина.

Не вярвайте на всичко, което четете в интернет, осмисляйте информацията, която получавате, както и другите гледни точки. Информацията, която гласи, че черният шоколад е " потребен " е въз основата на изследвания от вида (двете изследвания са изцяло реални):

Проучване I: Едно изследване сред бял и черен шоколад и резултатите им върху кръвната захар откри, че участниците, които са консумирали черен шоколад, са имали по-ниска кръвна захар спрямо тези, консумирали бял шоколад.

Проучване II: Проучване открива, че участници, консумирали черен шоколад известно време преди главно хранене (даден е образец с пица), изяждали с 15% по-малко пица, по отношение на тези, които консумирали млечен шоколад.

Може да се направи извод, че черният шоколад е " по-малкото зло " по отношение на бял или млечен, само че в това време един шоколад 70% какао (100 грама) съдържа: 625 калории, 47 грама мазнини, 30 грама наситени мазнини, 25 мг натрий, 7,5 грама фибри, 42 грама въглехидрати, 30 грама захар и 7,5 грама протеин.

6. Ленено семе

Лененото семе е богато на фибри и омега 3 мастни киселини, а също по този начин е и източник на протеин.

Датско изследване открива, че суплементацията с 2,5 грама ленено семе на ден е имало позитивен резултат върху потискането на апетита по отношение на друга група, на която е даден плацебо суплемент.

Телата ни не могат да усвоят лененото семе. Необходимо е авансово да се строши, с цел да получите всички изгоди от него. Може да се държи във фризер за по-добро предпазване на съдържащите се в него омега 3 мастни киселини.

Може да добавяте лъжица ленено семе в овесени ядки, кисело мляко, салати или протеинов шейк.

7. Овесени ядки

Овесените ядки са добре уравновесена храна, подобаваща както при намаляване, по този начин и при повишаване на килограми.

Имат високо наличие на фибри, което значи, че ще ви държат сити за по-дълго време. Сложен въглехидрат са с невисок гликемичен показател, което значи, че ще получите постепенно и последователно освобождение на сила, без изключително въздействие върху кръвната захар и затова отсрочване в мазнини.

Ако сте от хората, които непрекъснато усещат апетит, включването на овесени ядки към дневното ви меню несъмнено би помогнало, като закуската не е единственото място, на което може да участват.

8. Ябълка

Ябълките съдържат тип разтворими фибри, наречени пектин. Пектинът редуцира количеството на захар, всмукана от кръвния поток след хранене, предотвратявайки огромно повишение на кръвната захар, което би довело и до предпазване на мазнини, както и потребност от сладки храни.

Ябълката се комбинира съвършено с канела и би могла да ви държи сити до 2 часа.

9. Бобови растения

Боб, леща, грах, нахут и други са добър източник на вегетариански протеин. Богати са на разтворими фибри, както и на сложни въглехидрати, наречени олигозахариди.

Подобно на фибрите, тези въглехидрати не се усвояват от тялото и това забавя храносмилането, като по този метод ни държи сити по-дълго време.

Изследвания разкриват, че бобовите растения може да спомогнат за намаляването на апетита и на химично равнище – съединения, наречени типсин-инхибитори и лектини, промотирайки отделянето на хормон, наименуван холецистокинин, което забавя изпразването на стомаха ни и ни държи сити по-дълго време.

Има и друга позиция, че този развой е защитна реакция на бобовите растения и даже някои публикации в интернет са озаглавени " Бобовите растения ни убиват ".

10. Обезмаслена извара

Не е изненадващо, че обезмаслената извара е здравословен избор за хора на диета и фитнес запалянковци. Има ниско наличие на мазнини и въглехидрати (почти нулево) и е богат източник на пълностоен протеин.

Казеинът в обезмаслената извара може да потисне апетита.

Изварата би могла да се комбинира добре с омлети или с черен/червен пипер и лук.

11. Месо

Високото наличие на протеин в месото и съществуването на наситени мазнини е причина за по-бавно асимилиране на храната. Месото лишава и повече време, с цел да се сдъвче, което също способства да се сътвори чувство за задоволеност.

Многобройни изследвания са посочили, че няма разлика сред пилешко, телешко, свинско и други меса във връзка с това за каква задоволеност способстват, в случай че са близки по състав по отношение на белтъчини и мазнини.

12. Зеленолистни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци са от изключителна значимост за всяка добре уравновесена диета. Съдържат положителни количества витамини, минерали, антиоксиданти и други хранителни субстанции.

По тематиката – високото наличие на вода и фибри ще помогне да се реализира задоволеност за по-дълго време. Също по този начин зеленчуците изискват време, с цел да се употребяват – самият акт на постепенно дъвчене също оказва помощ. За да се синтезира хормон, който да прати сигнали към мозъка за задоволеност, нормално са нужни към 15-20 минути.

Част от представителите на зеленолистни са спанак, магданоз, лапад, броколи и други.

13. Зелен чай

Както кафето, зеленият чай също има свойствата да форсира метаболизма. Съдържа натурални антиоксиданти, наречени полифеноли, оказващи удобно въздействие върху равнищата на глюкозата и инсулиновата сензитивност.

Консумацията на зелен чай усилва отделянето на хормона холецистокинин (който беше упоменат при бобовите растения), изпращайки сигнал към мозъка за задоволеност.

Зеленият чай има прелестен усет. Друг метод, по който може да е потребен е като опция на калорични питиета и ограничение на непотребни хранения.

14. Кафе

В умерени количества кафето може да се отрази добре на здравето. Отлична съставна част, когато задачата ни е да изгорим непотребни мазнини и да ускорим метаболизма си. В същото време има положителни потискащи апетита свойства.

Консумацията на една чаша кафе може да понижи желанието за хранене в кратковременен проект. Кофеинът има редица здравословни изгоди, само че несъразмерната му консумация може да се отрази на хормонален дисбаланс, главоболие, тревога и бодърствуване.

Ако решите да употребявате кафето като средство за угнетяване на апетита, бъдете сигурни, че пиете чисто кафе.

15. Вода

Въпреки че водата минава бързо през храносмилателната система, може да спомогне за намаляването на апетита по няколко метода.

Доказано е, че сигналите за апетит и жадност са доста близки и повода да изпитваме апетит, в действителност постоянно се дължи на дехидратация.

Консумацията на студена вода също се затопля до телесна температура в тялото и по този метод форсира метаболизма за малко време, което от своя страна гори спомагателни калории.

Ако тежите 70 кг, здравословното количество вода би било сред 2,5 – 4 литра вода дневно. При установяването коя граница да изберете вземете поради: климата, физическата интензивност и потенето.

16. Ябълков оцет

Натуралният ябълков оцет има потвърдени свойства в регулацията на кръвната захар и надлежно при намаляване и изцяло здравословно положение.

В едно изследване, участващите са приемали естествен ябълков оцет с въглехидрати под формата на бял самун. Кръвните проби са посочили, че групата, която е приемала ябълков оцет, има по-ниски равнища на кръвна захар и инсулин, по отношение на другите участници.

17. Кокосово олио

Олиото от кокос е един от най-хубавите избори при готвене на висока температура. Също по този начин може да се прибавя в кафе, чай, салатен дресинг, смутита и други.

Кокосовото олио съдържа най-вече средноверижни триглицериди (MCFA) за разлика от другите масла за готвене, които съдържат основно дълговерижни триглицериди. Някои изследвания демонстрират, че средноверижните триглицериди имат свойствата да се окисляват в черния дроб, което значи, че част от тях най-вероятно ще бъдат употребявани като гориво.

Все отново е належащо да се има поради, че олиото от кокос е калорично и би трябвало да се употребява в умерени количества.

Качествен сън

Доказана е връзката сред неналичието на първокласен сън и ниските равнища на хормона лептин – хормон, контролиращ апетита, до момента в който в това време равнищата на хормона, виновен за стимулацията на глада – грелин, се повишават.

Не е изненадващо, че хората с фалшив сън, нормално имат и проблеми, свързани с питателните си привички.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР