Апелирам заповедта за водния режим в Перник да бъде пусната

...
Апелирам заповедта за водния режим в Перник да бъде пусната
Коментари Харесай

Аврамова: Заповедта за водния режим в Перник да бъде пусната максимално бързо

Апелирам заповедта за водния режим в Перник да бъде пусната оптимално бързо.

Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министър Аврамова осведоми, че е провела среща с регионалния шеф на Перник, кмета на града и локалното ВиК сдружение, по време на която, са разисквани разнообразни разновидности за водоснабдяване на града.

Тя посочи, че причина за водната рецесия в града е сушата и изчерпването на водата в язовир " Студена ", който е единствен водоизточник за града.

" Спряхме се на най-щадящия вид за популацията и за язовира като водни количества, тъй че аз моля тази заповед за водния режим, да бъде пусната оптимално бързо и да щадим водата, която така и така е в дребни количества ", сподели министър Аврамова.

Тя посочи, че този режим, който е бил разискван като най-щадящ, е за водоснабдяване от 4 следобяд до 11.00 вечерта, по този начин по думите й популацията ще може да се ресурси с вода и институциите ще могат да правят хигиенизиране. Аврамова заяви, че сега се изследва дали водата в язовир " Долна Диканя " е годна за пиянство.

Тя посочи, че все още няма техническа опция за водоснабдяване от нито един различен водоизточник и занапред, даже водата от Долна Диканя да става за пиянство, ще би трябвало да се правят строителни и проектантски действия. " Търсим разновидности за отклонение на други водохващания, които не са благосъстоятелност и не са в територията на ВиК- Перник. Има каптажи, които са благосъстоятелност на ВиК, които те включват все още като аварийни водоизточници ", изясни министърът.

Петя Аврамова посочи, че главният приток на язовир " Студена " е от снеготопене.

" Знаете, че имахме тежка година, малко превалявания и това сътвори казуса с водоснабдяването на град Перник ", уточни министър Аврамова. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР