Апелирам към вас всички закони, които се отнасят до Плана

...
Апелирам към вас всички закони, които се отнасят до Плана
Коментари Харесай

Пеканов апелира парламентът да разгледа всички закони, които се отнасят до Плана за възстановяване

Апелирам към вас всички закони, които се отнасят до Плана за възобновяване и резистентност, да бъдат прегледани от Народното събрание. Не мога да кажа какъв брой бързо ще бъдат признати, само че в случай че някои от тях се забавят, ще се наложи някои от капиталовите планове да стартират преди тези законодателни промени да бъдат признати. Това съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов в границите на парламентарния блицконтрол, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Националният проект за възобновяване и резистентност е един сложен огромен документ, който съдържа редица промени и планове, сподели Пеканов и напомни, че той бе дефинитивно признат едвам през май тази година. В момента е в ход работата във връзка с второто заплащане по Плана.

 

Сега се намираме в основния миг на осъществяване, когато би трябвало да бъдат финализирани процесите и би трябвало да наваксаме възможни изоставания, сподели Пеканов.

 

По отношение на енергийната успеваемост Пеканов сподели, че най-хубавият вероятен вид е първо да бъдат признати подобренията в съответните закони като Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, който беше утвърден от Министерския съвет и надлежно ще бъде входиран в Народното събрание. Разбира се, че най-добре би било този закон да бъде признат от Народното събрание и едвам по-късно да стартира кандидатстването, тъй че да се вземат поради всички промени, направени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, тъй че всички планове за енергийна успеваемост да се осъществят по най-хубавия метод, съобщи Пеканов.

 

Той означи, че служебният кабинет има ограничавания във времето и пълномощията. Към момента внезапни промени по Плана няма опция да се вършат, тъй като те не могат да се случат за няколко седмици. Това са дълги договаряния със службите на Европейска комисия, добави вицепремиерът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР