Апелативният спецсъц отмени паричната гаранция от 1.5 млн. лв. и

...
Апелативният спецсъц отмени паричната гаранция от 1.5 млн. лв. и
Коментари Харесай

Съдът окончателно върна в ареста жената до Васил Божков

Апелативният спецсъц анулира паричната гаранция от 1.5 млн. лева и наложи непрекъснато задържане под стража на Елена Динева - дамата до обвинявания предприемач с ползи в хазарта Васил Божков.

Динева бе задържана в правосъдната зала след края на съвещанието. По-рано през днешния ден прокуратурата изиска съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража ", като преди този момент показа ново доказателство по делото. Сутринта преди съвещанието е бил разпитван Цветомир Найденов, който е един от главните очевидци против Божков и негов досегашен съучастник в наколко
хазартни компании.

На Динева е повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконната група, ръководена от предприемача. Адвокатите на Динева - Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов, пък желаеха тя да бъде освободена без каквато и да е мярка за неотклонение или паричната гаранция да бъде понижена.

Пред публицисти при започване на съвещанието прокурор Тихомир Стоев съобщи, че против Динева са събрани нови доказателства, а в показанията си Найденов разказал, че Динева е била осведомена с незаконната активност на Божков. Освен това имало заплаха тя да повлияе на очевидците или на следствието, защото по думите на Стоев " тези хора разполагат с задоволително запас и средства ".

Според Найденов тя била наясно даже със случаи на изнасилвания и убийства, за които прокуратурата стартира настрана следствие по показанията на очевидеца, само че обвинявания по това следствие към момента няма.

Пред магистратите Динева съобщи, че не е виждала Найденов от 3 години, само че се гнуси даже от изказванието му, че е знаела за изнасилвания и убийства, заяви lex.bg Според нея това излизало отвън всевъзможни граници. Пред съда тя изясни и че има ползи в региона на културата, само че в никакъв случай не се е занимавала с
лотарията.

Според правосъдния състав има задоволително доказателства за това, че тя е взела участие в незаконната група и на независимост може да повлияе на очевидци. Затова определението на първата инстанция, с което ѝ беше наложена парична гаранция, беше анулирано, а Динева беше арестувана.

Още на 30 януари, малко откакто бе разгласен за търсене и към момента не беше арестуван, Васил Божков съобщи, че по негова информация е задържана жена му.

По-рано през днешния ден същият правосъден състав с ръководител Георги Ушев реши, че няма да преглежда молбата на служебните юристи на предприемача Васил Божков и на мажоритарния притежател на ПФК " Левски " Георги Попов, които желаеха да бъде анулирано прокурорското разпореждане за задържане за период от 72 часа.

Според съда те не са арестувани в България и е безпредметно настояването да бъде обсъждано. Така на процедура, то остава в действие и в случай че те се върнат в България или бъдат екстрадирани, ще бъдат арестувани в следствения арест най-малко за 72 часа.

Междувременно от държавното обвиняване оповестиха, че са изпратили двама прокурори от Върховната касационна прокуратура в Обединените арабски емирства, а на среща в Бюрото на основния прокурор на ОАЕ в Абу Даби българските представители са обсъждали опцията за сключване на меморандум за съдействие. Сред обсъжданите тематики а били и съответни проблеми, а най-вероятно измежду тях е бил и този с изгонването на Васил Божков.

Какъв е режимът за екстрадиция от Обединените арабски емирства четете тук.
Кой е Васил Божков и по какъв начин оцеля до момента четете тук.
Какви са обвиняванията против него четете тук.
Прокуратурата проверява Божков за убийства и изнасилвания - тук.
За новите обвинявания против предприемача четете тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (149)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР