Апелативният спецсъд ще реши окончателно дали кметът на район Северен

...
Апелативният спецсъд ще реши окончателно дали кметът на район Северен
Коментари Харесай

Заседание по мерките на кмета на район Северен в Пловдив и на бившия шеф на ДАБЧ

Апелативният спецсъд ще реши дефинитивно дали кметът на регион " Северен " в Пловдив Ральо Ралев остава в ареста, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Ралев е упрекнат в търговия с въздействие и искане на 60 000 лв. от предприемач, с цел да получи строително позволение. Още през януари изнудваният строителен бизнесмен Здравко Ангелов е подал сигнал до премиера Борисов. В схемата е забъркан и непосредствен другар на кмета Ралев - Иван Делевски, който бил медиатор при предаването на подкупа.
Миналата неделя спецсъдът реши, че Ралев остава в ареста. За неговият съизвършител Иван Делевски реши, че може да излезе на независимост против парична гаранция в размер на 60 000 лева Постановен беше десетдневен период за внасяне на гаранцията.
Спецпрокуратура стачкува пред апелативния спецсъд определението на първата инстанция в частта му за мярката за неотклонение на Иван Делевски. Ральо Ралев пък апелира ареста си.
Освен това, Апелативният спецсъд ще гледа мярката на някогашния ръководител на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев. В края на октомври 2018 година Харалампиев бе задържан след следствие на корупционна скица за нелегално издаване на уверение за българско поданство, а при спецакцията в организацията арестувани бяха общо над 20 души. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях единствено Харалампиев и Томов са под стража.
В края на предишния месец спецсъдът остави в ареста някогашния началник на ДАБЧ, откакто той за първи път изиска по-лека мярка за неотклонение. В четвъртък апелативните магистрати, пред които той апелира това, отложиха гледането на мярката му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР