Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави за

...
Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави за
Коментари Харесай

Петима от групата на Митьо Очите остават в ареста

Апелативният спецсъд удостовери определението на първата инстанция и остави за непрекъснато в ареста петимата арестувани при спецакция в Бургаско за присъединяване в незаконна групата с началник Димитър Желязков - Очите. По данни от прокуратурата групата се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други закононарушения от 2010 година

Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев, който не се яви през днешния ден поради влошено здравословно положение, не желаеха да бъдат снимани преди съвещанието. Този път то беше намерено за медии и жители, за разлика от гледането на мярката в спецсъда.

Днес стана ясно, че против незаконната група има голям брой анонимни свидетелски показания и СРС-та. Според очевидците групата се е занимавала с палежи и разпространяване на опиати, както и се е опитвала да наложи монопол над погребалния бизнес в района.

Защитниците на арестуваните означиха, че данни за групата е имало още 2002 година и 2003 година, само че по-активни дейности от проверяващите са подхванати последните седмици, а досъдебното произвеждане е формирано 2016 година Също по този начин съгласно тях в направените разпити са спорни и в тях няма конкретика.

Адвокат Димитър Марковски, който пази Въчев, сподели пред медиите, че съгласно него в този случай остарели каузи са обединени в едно. По думите му Въчев е арестуван, с цел да се попълни нужната цифра за обвиняване против проведена незаконна група.

Марковски сподели още, че Въчев не е познавал Митьо Очите и няма данни за срещи с него или други обстоятелства, които да ги свързват. Въчев нямал и контакт с никого от обвързваните с групата общински съветници.

По случая с Десислава Иванчева, Марковски, който е и нейн юрист изясни, че до момента тя е била настанена в болничното заведение към Софийския затвор, а в този момент в спецпрокуратурата се среща с аудио записи по делото против нея. По-късно през днешния ден на Иванчева трябвало да й бъде изработен ядреномагнитен резонанс. Абсурдно е да бъде с вериги на краката, разяснява Марковски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР