Апелативният спецсъд потвърди изцяло определението на първоинстанционния съд и остави

...
Апелативният спецсъд потвърди изцяло определението на първоинстанционния съд и остави
Коментари Харесай

Оставиха кмета на Божурище за постоянно в ареста

Апелативният спецсъд удостовери напълно определението на първоинстанционния съд и остави за непрекъснато в ареста кмета на Божурище Георги Димов. Той беше арестуван при акция и упрекнат за длъжностно закононарушение. Според обвиняването били продадени 4 имота земя на цена от 2,16 лева за квадрат, доста по-ниска от действителната. Според прокуратурата в една от компаниите, купили парцелите, присъединяване имал бащата на Димов.
Георги Димов изиска от съда да го освободи под домакински арест. Адвокатът му Божидар Терзийски означи пред съда, че няма обосновано съмнение, че клиентът му е направил закононарушението, за което е упрекнат. Той показа документи, измежду които за продажба на ниви в региона на Божурище със сходни цени от 2-3 лева на кв.м, както и други документи свързани със фамилията на Димов и с решения на общинския съвет.
Прокуратурата изиска от съда да отхвърли жалбата за по-лека мярка на обвинения. Доклад на АДФИ сочел, че имало нарушавания в провеждането на търга за парцелите - не бил съгласуван с нормативните актове. В процедурата за осъществяване на търга кметът бил позволил нарушавания умишлено и за да набави полза за четирите сдружения спечелили наддаването.
Прокурорът по делото уточни още, че има заплаха Димов да повлияе на очевидци и да укрие документи значими за следствието. Като помоли съда за мярката на обвинения да бъде даден превес на публичния интерес, а не на обстановката в фамилията на Димов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР