Апелативният специализиран съд започна заседанието по мярката за неотклонение на

...
Апелативният специализиран съд започна заседанието по мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Вижте структурата на престъпната група на Митьо Очите, свидетели заковаха боса

Апелативният профилиран съд стартира съвещанието по мярката за неотклонение на петимата от незаконната група на Митьо Очите, за която проверяващи настояват, че е рекетирала Южното Черноморие в продължение на години, написа Флагман.бг.

На съвещанието участват единствено четирима - Радослав Николов, по прякор Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов.

Йордан Въчев-Ларша е подал персонална молба, че не желае да взе участие в производството пред Апелативния съд, вместо него на съвещанието за гледане на ограниченията им се явява юристът му Димитър Марковски.

На 8 август в съда са постъпили нови материали и класифицирани материали, стана ясно в хода на съвещанието.

Прокурорът от Апелативната профилирана прокуратура изнесе защита, в която уточни обвиняванията против петимата от бургаския ъндърграунд. Съдът е открил, че са налице всички условия за най-тежката мярка за петимата арестувани, за това сочат и всички доказателства.

Към групата са предявяват общи обвиняване, а към някои от членовете и съответни вторични закононарушения – като рекет и изнудване.

Прокурорът изясни, че са се явили и разпитани анонимни и очевидни очевидци, осъществени са експертизи, които структурата на незаконната група на Митьо Очите.

Свидетелите показват, че Димитър Желязков – Очите е тарторът на групата, а Радослав Николов неговата дясна ръка. Вторият в йерархията е Венцислав Христов.

От разказите на очевидците ставало ясно, че Николов и другият от бандата Иван Пишиев постановат монопол върху погребалния бизнес в Бургас, като получават погребални организации и назначават техни хора да ги ръководят.

С дилърите на опиати се занимавал Венцислав – те се отчитали на него, той на Радослав, а Радослав на Очите. Палежите също прекосявали през Радослав Николов, сочели разказите на очевидците.

Иван Найденов получава обвинявания за палеж.

Един от очевидците по делото - жена, която има компания в областта на погребалния бизнес, споделя по какъв начин е била застрашена, че ще бъде унищожена персонално от Иван Въчев.

Според прокурора за всеки от петимата е рисков за обществото, налице е заплаха от осъществяване на друго закононарушение. Прокурорът посочи, че едни от групата са били осъждани, други оправдани.

В момента юристът на Иван Пишиев - Емил Милиев, акцентира претекстовете си пред съда, че обвиненият, който пази няма доказателства да е рисков, свидетелските разкази против него не са потвърдени, има открит адрес и няма заплаха да се укрие. Поради което желае друга мярка от задържане под стража.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР