Апелативният специализиран съд реши окончателно да отстрани от длъжност кмета

...
Апелативният специализиран съд реши окончателно да отстрани от длъжност кмета
Коментари Харесай

Съдът окончателно отстрани от длъжност кмета на Созопол

Апелативният профилиран съд реши дефинитивно да в профил от служба кмета на община Созопол Панайот Рейзи и основния счетоводител Златка Мусева.

Двамата са упрекнати за заграбване на над 2 млн. лв.. Според прокуратурата парите са присвоени посредством 34 обособени контракта за разнообразни ремонтни действия.

Рейзи твърди, че не се тормози, тъй като няма доказателства за виновността му, а и всички контракти са изпълнени без забележка. Прокуратурата обаче счита, че парите са теглени от физическо лице, което няма общо с наетите компании. Според обвиняването Рейзи е знаел за това.

Преди началото на съвещанието пред първата инстанция при започване на април Рейзи сподели, че ще се кандидатира още веднъж за поста на идните локални избори.

На 9 април Рейзи подаде оставка като член на ГЕРБ по време на среща с премиера и ръководител на партията Бойко Борисов, като на срещата е участвал и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Рейзи аргументира решението си с готовност да не остават подозрения, че по някакъв метод може да бъде възпрепятствано следствието против него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР