Апелативният специализиран съд решава днес за отстраняването от длъжност на

...
Апелативният специализиран съд решава днес за отстраняването от длъжност на
Коментари Харесай

Съдът решава дали да отстрани от длъжност Десислава Иванчева

Апелативният профилиран съд взема решение през днешния ден за отстраняването от служба на кмета на Младост Десислава Иванчева. В предходното съвещание обвинените Биляна Христова-Петрова и Десислава Иванчева желаеха 3-дневен период за запознаване с материалите по делото.

Иванчева към този момент беше отстранена от поста си на първа правосъдна инстанция. Съдиите почетоха настояването, което внесе прокуратурата, с претекстовете, че оставянето на кметицата и нейната заместничка на поста им ще затрудни следствието.

Повод за отстраняването на Иванчева бе издадена от килията ѝ заповед за уволнението на зам.-кмета Румен Русев.

Лицето Иванчева се смята за настоящ кмет и прави дейности като длъжностно лица, съобщи прокурорът. Русев обаче е очевидец по делото за рушвет против Иванчева и Петрова и отстраняването му може да се одобри като напън над очевидци. Така тя насочва и предизвестие към други очевидци, счита обвиняването.

Съдията се съгласи и в профил от служба и Биляна Петрова, която е подписвала от ареста единствено молба за отпуск.

Това е интензивно мероприятия да бъда свалена, оклеветена и унищожена душевен и физически, съобщи Десислава Иванчева в залата. Това е политическа офанзива против мен, държат ме изолирана, не мога да давам и получаван писма, не мога да се свържа с външния свят, за мен това е принуда, сподели още тя.

Кметът на регион „ Младост " Иванчева беше задържана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия със сумата от 70 хиляди евро рушвет от строителен бизнесмен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР