Апелативният специализиран съд решава дали да бъде задържан 16-годишният младеж

...
Апелативният специализиран съд решава дали да бъде задържан 16-годишният младеж
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд решава дали да бъде задържан 16-годишният младеж, вербуван от ИДИЛ

Апелативният профилиран съд взема решение дали да бъде арестуван 16-годишният юноша от Пловдив, който е бил вербуван от " Ислямска страна " и е подготвял бомба, заяви БНР.
 Снимки и видео от пространствата, в които 16-годишният възпитаник от Пловдив е подготвял атентат  Прокуратурата: Арестуваният за готвен атентат в Пловдив възпитаник е вербуван от ИДИЛ (обновена)
Специализираната прокуратура стимулира настояването си за задържането на момчето с израза " действителна заплаха за сигурността на жителите ". 

Говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева посочи, че все пак искане държавното обвиняване не е трансформирало мнението си, че става дума за " дете - жертва на радикализация ", само че добави:

" Трябва да ви кажа, че са открити взривни субстанции и взривни устройства, по размер и брой несъпоставими с нито един различен проблем от новата история на българската страна - съществени връзки, съдържащи информация, че обвиненото лице е подготвяло терористичен акт. Отделно от това са открити и видеоклипове, изпращани от него към вербовчика в тази тенденция ".

Спецсъдът ще се произнесе при закрити врата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР