Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест директора на НОИ-Силистра

...
Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест директора на НОИ-Силистра
Коментари Харесай

Бащата на Тита излезе от ареста

Апелативният профилиран съд пусна под домакински арест шефа на НОИ-Силистра Милен Пенчев - бащата на певицата Тита, съобщи БГНЕС. Началникът на отдел " Отпускане на пенсии " Стоянка Симеонова ще бъде освободена против парична гаранция от 7000 лв., някогашният чиновник на Национален осигурителен институт Тодор Тодоров остава зад решетките. Решението на магистратите е дефинитивно.
Певицата Тита пристигна на съвещанието на съда, където се гледаше мярката на татко ѝ. Самият Пенчев съобщи, че само се вижда единствено като очевидец, само че не и като обвинен. " Аз считам че аз мога да бъда единствено очевидец ", сподели той пред магистратите.
Досъдебното произвеждане беше формирано от Спецпрокуратурата за проведена незаконна група, която е работила на територията на София и Силистра в интервала от 2017г. до сегашния миг. " Групата е правила така наречен споразумяване на пенсии на жители като са се представяли за това документи, удостоверяващи неистинен трудов и застрахователен стаж. Документите се представяли пред НОИ-Силистра ", изясни представителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. В групата вземат участие длъжностни лица – това са шефът на НОИ-Силистра, както и началникът на отдел " Отпускане на пенсии " - Силистра. В групата също по този начин взе участие и някогашен чиновник на Национален осигурителен институт от София. Членове на групата са семейство - татко, майка и наследник.
" Те изготвяли огромна част от неистинските удостоверителни документи, съхранявали ги в дома си, настрана от това синът е правил и адресни регистрации по сегашен адрес на лица, които желаят да им бъдат отпуснати такива пенсии в неподвижен парцел, който бил трансфериран от неговите родители ", изясни Милева.
Наблюдаващият прокурор Николай Димитров изясни, че досега са открили към 20 души, на които са били опуснати пенсии по този метод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР