Апелативният специализиран съд пусна на свобода Ценко Чоков срещу парична

...
Апелативният специализиран съд пусна на свобода Ценко Чоков срещу парична
Коментари Харесай

От последните минути: Пуснаха Ценко Чоков на свобода срещу 200 бона, влиза в битката за Бяла Слатина

Апелативният профилиран съд пусна на независимост Ценко Чоков против парична гаранция от 200 000 лв.. Досега наказаният на първа инстанция на 4.5 година затвор някогашен кмет на Галиче беше под домакински арест, научи организация BulNews. Решението за по-лека мярка за неотклонение е подписано с изключително мнение от арбитър Костова.
Така Чоков ще умерено да води предизборната си акция за локалните избори в Бяла Слатина. Ценко Чоков се кандидатира за кмет на града в Северозапада, а жена му – на село Галиче Кандидатурата му за кмет и лидер на листа беше импортирана от локалната коалиция Новото време, в която влизат едноименната партия, Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи.
Дългогодишният властник на Галиче се прицели в по-голямата община, до момента в който брачната половинка му Цветелина Нелова ще се опита да се пребори за кметския стол в селото, където мъжът й ръководи повече от 20 години. Чоков се оплакваше от здравословни проблеми и даже идваше на делата с инвалидна количка. Той разполага с здравна епикриза, съгласно която страда от диабет, полиневропатия, остра язва, дискова болест и урологично заболяване.
На 10 май тази година той беше наказан от Специализирания углавен съд на 4 години и половина затвор за похищение, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков и още двама негови другари получиха по 4 години.
След като съдът реши, че някогашният кмет може да изтърпява домашния си арест в селото, а не както до момента в София, той се реалокира в родното си Галиче.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР