Апелативният специализиран съд отказа да отстрани от длъжност кмета на

...
Апелативният специализиран съд отказа да отстрани от длъжност кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Костенец мина метър! Апелативният специализиран съд отказа да отстрани от длъжност Радостин Радев

Апелативният профилиран съд отхвърли да в профил от служба кмета на Костенец Радостин Радев. Апелативните магистрати анулираха определението на спецсъда от 3 септември, с което обвинянаемът бе отхвърлен от длъжността кмет на града и остави без почитание настояването на прокуратурата.

Радостин Радев бе притеглен към наказателна отговорност по две каузи - едното за длъжностно заграбване на 22 137 лв., а другото за деен рушвет - в качеството му на длъжностно лице той заречен 30 000 лв. на общински консултант, с цел да гласоподава по избран метод на идна сесия на Общинския съвет.

Първоначално съдът го задържа под стража, по-късно промени мярката му за неотклонение в „ Домашен арест “. На 29 август Апелативният профилиран углавен съд дефинира на Радев парична гаранция от 70 000 лв..

Преди това, през декември 2018 година, той бе упрекнат в това, че в изискванията на продължавано закононарушение, на два пъти изискал и получил въпросната сума от касата на общинско дружество за дърводобив и я присвоил за себе си. По това произвеждане той се проверява и за занемареност, наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция “ в размер на 50 000 лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР