Апелативният специализиран съд отказа да острани от длъжност кмета на

...
Апелативният специализиран съд отказа да острани от длъжност кмета на
Коментари Харесай

Отмениха отстраняването на кмета на Костенец

Апелативният профилиран съд отхвърли да острани от служба кмета на Костенец, съобщи БГНЕС.
Днес апелативните магистрати анулираха определението на спецсъда от 3 септември, с което Радостин Радев е отхвърлен от длъжността кмет на Костенец и остави без почитание настояването на прокуратурата.
Пред публицисти, Радев съобщи, че няма да се кандидатира за идващ кметски мандат.
„ Решението съм го взел с оглед успокоение на моите деца и моето семейство. Да, няма да се кандидатирам. Не е обвързвано с делото, персонално мое решение поради семейството”, съобщи Радослав Радев. На въпроса какъв брой време ще остане на този пост, той съобщи: "Буквално 10 дни до регистрацията на предизборната акция, до към 23-24 –ти ". Той изясни, че не е претендент за кмет, а ще взе участие в листа за общински съветници.
Припомняме, че Радостин Радев е притеглен към наказателна отговорност по две каузи. Едното за длъжностно заграбване на 22 137 лв., а другото за деен рушвет - в качеството му на длъжностно лице той заречен 30 000 лв. на общински консултант, с цел да гласоподава по избран метод на идна сесия на общинския съвет.
Първоначално съдът го задържа под стража, по-късно промени мярката му за неотклонение в „ Домашен арест “. На 29 август 2019 година Апелативният профилиран углавен съд дефинира на Радев парична гаранция от 70 000 лв..
Преди това, през декември 2018 година, той бе упрекнат в това, че в изискванията на продължавано закононарушение, на два пъти изискал и получил въпросната сума от касата на общинско дружество за дърводобив и я присвоил за себе си. По това произвеждане той се проверява и за занемареност, наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция “ в размер на 50 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР