Апелативният специализиран съд остави Ветко Арабаджиев за постоянно в ареста

...
Апелативният специализиран съд остави Ветко Арабаджиев за постоянно в ареста
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд остави Ветко Арабаджиев за постоянно в ареста

Апелативният профилиран съд остави Ветко Арабаджиев за непрекъснато в ареста предприемача. Спорът сред отбраната и прокуратурата е обвързван с превод на решението на испанския съд , с което Арабаджиев е върнат в България.

" Европейската заповед касае единствено закононарушения свързани с проведената престъпност и изпиране на капитали , като тези нарушавания са единствените, които могат да причинят предаването на разположение без страната на издаване да може да разпростре юрисдикцията си по различен тип условия. Нито до закононарушения свързани с въвеждане в подвеждане или от финансово и данъчно естество ", разяснява юристът на отбраната Илиян Василев.

Според него, " испанското решение се отнася единствено за проведена група и за пране на пари . Съдиите го задържаха за данъчни закононарушения , а прокурорите са показали на съда превод, където този термин , за тези, които знаят испански " делитус фискал " е данъчно закононарушение . Тук е преведено имитация на пари ", добавя юристът.

" На този стадий прокуратурата е изложила своята теза, отбраната доводите си и съдът ще даде правото ", изяснява прокурорът Кирил Пейчинов. На въпрос, какви са обвинявания , той добавя, че са " т ака както са изписани в европейската заповед за арест за всички закононарушения, проведена незаконна група, изпиране на пари и данъчни закононарушения ".
 Върнаха у нас Ветко Арабаджиев
Върнаха у нас Ветко Арабаджиев

Самолетът с арестанта кацна на летище София малко след среднощ

Арабаджиев бе върнат у нас от Испания малко след среднощ на 4-ти против 5-ти май. Той е упрекнат в управление на незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари .

Арабаджиев и брачната половинка му Маринела бяха задържани при започване на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха търсени с европейска заповед за арест, откакто през август месец им бяха повдигнати обвинявания .

В София беше арестуван и синът им Вълчо, който също е упрекнат, а наскоро излезе от ареста против половин милион лв. гаранция .
 Спецсъдът остави в ареста Ветко Арабаджиев
Спецсъдът остави в ареста Ветко Арабаджиев

Арабаджиев беше върнат у нас от Испания малко след среднощ в събота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР