Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов.

...
Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов.
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд остави Нено Димов в ареста

Апелативният профилиран съд остави в ареста някогашния екоминистър Нено Димов. Съдът не одобри нито един аргумент на отбраната, само че одобри тези на обвиняването, като изясни, че делото е тежко и тъкмо това поражда заплаха Димов да извърши друго закононарушение, заяви bTV.

Въпреки желанието на Нено Димов да не бъде в правосъдна зала, на което има право и е изразено с тъжба, правосъдната защита го докара. Съдът отхвърли да ревизира кой е нарушил правата на обвинения.

Мярката на Димов е подписана с изключително мнение на съдията докладчик Даниел Русинова. „ Не споделям, че има заплаха Димов да извърши друго закононарушение, в случай че му се наложи по-лека мярка. В този смисъл тази мярка е незаконосъобразна. Не е събрано до момента нито едно доказателство, че в случай че бъде освободен, ще извърши друго закононарушение “, разяснява Русинова.

Нено Димов е упрекнат в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена занемареност, довела до водната рецесия в Перник. Според прокуратурата Нено Димов не е извършил отговорностите си да приключи подаването на вода за промишлени потребности, макар че е бил осведомен, че притокът в язовир “Студена ” е доста по-малък от разхода на вода.

Освен това против ексминистъра е формирано и второ дело, обвързвано с концесията на ски зона „ Банско “.

Димов е следващият министър, който изпадна от кабинета “Борисов 3 ”. Той беше в ръководството от квотата на Обединени патриоти, препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация на вицепремиера Красимир Каракачанов. Новият министър е Емил Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР