Апелативният специализиран съд е отменил прекратяването на делото срещу Ветко

...
Апелативният специализиран съд е отменил прекратяването на делото срещу Ветко
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд отмени прекратяването на делото срещу Арабаджиеви

Апелативният профилиран съд е отменил прекратяването на делото против Ветко и Маринела Арабаджиеви и върна Маринела в ареста, заяви defacto. Делото бе пратено на изправителен от долната инстанция - профилираният съд, който видя серия от нарушавания, в това число в правото на отбрана на обвинените. Съдът тогава реши, че Маринела неотложно би трябвало да бъде освободена от ареста. 

Според горната инстанция обаче претекстовете, с които съдът е постановил прекъсване на делото, са неразбираеми и спорни. Апелативният профилиран съд е решил и че облекчаването на мярката за неотклонение на Арабаджиева е недопустимо и би трябвало да бъде анулирано. Според съда опастността от укриване на лицето продължава да е налице, тъй като Маринела е хваната в Испания. Сега по делото ще има ново разпоредително съвещание на профилирания съд. Маринела и Ветко Арабаджиеви с още пет лица са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, укриване на данъци и пране на пари, като наршенията са осъществявани в интервала от 2013 до 2018 година. Те бяха арестувани предходната година в Барселова и са в ареста повече от година. Отделно обвиняване за пране на пари има и синът Вълчо Арабаджиев. 

Днес Софийският апелативен съд остави в ареста и 21-годишния Кристиан Николов, упрекнат за гибелта на журналиста Милен Цветков. Според следствието дотук видеокамери потвърждават, че светофарът е светел алено, а управляваният от Кристиан автомобил се е движил с близо 100 км в час и не е направил никакъв опит да спре. Младежът е с открити 4 типа опиати при направените проби. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР