Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа мярката за неотклонение на

...
Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд решава за ареста на Вълчо Арабаджиев

Апелативният профилиран углавен съд ще гледа мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев.
Преди седмица магистратите почетоха настояването на отбраната и назначиха тройна здравна експертиза, която би трябвало да бъде подготвена в четвъртък, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Експертизата би трябвало да откри здравословното положение на сина на търсените Ветко и Маринела Арабаджиеви.
На съвещанието ще стане ясно дали Вълчо Арабаджиев ще остане в ареста или мярката му за неотклонение ще бъде изменена. Тройната експертиза трябваше да бъде осъществена в „ Пирогов “ от невролог, неврохирург и експерт по образна диагностика. Целта е лекарите да се произнесат за това дали лекуването на Вълчо Арабаджиев, в случай че такова се постанова, може да бъде осъществено в изискванията на следствения арест.
В жалбата юристите на Арабаджиев показват няколко учредения да бъде анулирана наложената му най-тежка мярка за неотклонение. Според тях той е оставен в ареста без съображение и с обвиняване за закононарушение, което не е направил, а здравословното му положение по никакъв начин не се е подобрило и той продължава да има проблеми с гръбначния дирек.
Припомняме, че в края на август 2018 година бе осъществена профилирана акция в офисите на хотел „ Маринела” в София и хотел „ Марица” в Пловдив, благосъстоятелност на Ветко Арабаджиев. 10 души, измежду които и синът му Вълчо, бяха арестувани. От 10-те бяха привлечени 6 лица под наказателна отговорност. Сред тях е синът на Арабаджиев, който е с обвиняване пране на пари. При претършуване на адреси, хотели и домове бяха открити над 10 милиона в брой, като по-голямата част от тях в евро. През декември стана ясно, че Интерпол разгласява фотосите на Ветко и Маринела Арабаджиеви за търсене.
Преди няколко дни, на 14 януари, Административният съд в Пловдив подвигна наложените от Търговско дружество на НАП-Пловдив възбрани и запори върху парцели и банкови сметки на компания на Ветко Арабаджиев заради свръхобезпеченост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР