Апелативният специализиран наказателен съд реши, че жената до хазартния бизнесмен

...
Апелативният специализиран наказателен съд реши, че жената до хазартния бизнесмен
Коментари Харесай

Съдът прати жената на Божков в ареста

Апелативният профилиран углавен съд реши, че дамата до хазартния предприемач Васил Божков - Елена Динева, би трябвало да остане в ареста, заяви Българска национална телевизия. Според правосъдния състав тя може да укрие и унищожи доказателства и да повлияе на очевидци и по този метод да попречи на следствието.

Динева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група. На въпрос дали ѝ е ясно обвиняването по отношение на нея, жената отговори: " При обвиняванията като моите - толкоз общи, нали знаете какво чакам от съда сега...Всичко ".

Пред седмица спецсъдът пусна на независимост Елена Динева срещу гаранция от 1 500 000 лв.. Определението беше обжалвано и от двете страни, като прокуратурата упорства тя да остане за непрекъснато в ареста. Жената до Божков е съучастник с огромна част от другите участници в твърдяната незаконната група. На 29 и 30 януари при претършуване в дома ѝ са конфискувани телефони, компютър и дискове с документи и доклади на хазартните компании.

Основният очевидец на прокуратурата по обвиняването против Божков - Цветомир Найденов, е дал показания тази заран още веднъж. От думите на прокурора стана ясно, че в разпита си дългогодишният съучастник на хазартния предприемач декларира, че Динева е знаела за убийствата и изнасилванията, по които се води второ следствие, предава dir.bg.

Паралелно с това от държавното обвиняване оповестиха, че двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на двудневно работно посещаване в Обединените арабски емирства. На среща в Бюрото на Главния прокурор на ОАЕ в Абу Даби българските представители са разискали опцията за сключване на меморандум за съдействие сред прокуратурите на двете страни. Разговаряно е и за екстрадицията на Васил Божков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР