Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд за

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд за
Коментари Харесай

Лоша новина за осем от подкупните митничари на „Кулата“

Апелативният профилиран углавен съд удостовери определението на първоинстанционния съд за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на всичките осем митнически чиновници от Митнически пункт Кулата. От Специализираната прокуратура оповестиха, че са им повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за приемане на подкупи, прецизира БГНЕС.  На 14 юни 2017 година, на брифинга по случая, бе обявено, че при претърсвания в домове и коли на арестуваните са открити и конфискувани пари в разнообразни валути с обща равноценност 63 000 лева

При траялите процесуално-следствени дейности проверяващите са разкрили още 40 000 евро и 15 000 лв., за които има данни, че са добити по незаконен метод.

Вечерта на 13 юни на ГКПП-Кулата се организира антикорупционна акция. На основен път Е-79, на входа на Благоевград в местността Полигона бяха спирани идващите откъм Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата ТИР-ове, на които се извършваше инспекция, която служителите на реда дефинираха като „ рутинна”.

При оперативно-следствени дейности на Специализираната прокуратура бяха задържани 22 лица и бяха осъществени над 80 обиски в хода на интервенция против проведена незаконна група в Митница Югозападна. Специализираната интервенция се организира в София-град, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Петрич и граничния пункт Кулата. Операцията бе ръководена от двама прокурори, в нея участваха над 10 сътрудници от ДАНС и полицейски чиновници на ГДБОП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР