Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение на обвиняемите

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение на обвиняемите
Коментари Харесай

Четирима от обвиняемите по аферата с онколекарства остават в ареста

Апелативният профилиран углавен съд удостовери мярката за неотклонение на обвинените по аферата с онколекарствата. Така шефката на частната столична хематологична болница " Йоан Павел " доктор Надежда Балджийска, щерка й доктор Зора Балджийска и фармацевтката от благоевградската онкологична болница " Св. Мина " Светлана Тюлекова остават под домакински арест.

И този правосъден състав одобри, че трите обвинени имат съществени болести, което пречи на задържането им в следствения арест. С мярка задържане под стража остават останалите четирима от групата.

Седмината са упрекнати, че са взели участие в проведена незаконна група, която е продавала нелегално онколекарства, които са изписвани на нуждаещи се заболели, само че не са им прилагани. Част от медикаментите са заменяни с други - аналози с непостоянен генезис или със същите, само че с изминал период на валидност.
 Съдът гледа жалбите на обвинените по аферата с онколекарства Съдът гледа жалбите на обвинените по аферата с онколекарства
Апелативният профилиран углавен съд ще гледа жалбите на обвинените против ограниченията им за неотклонение по аферата с онколекарствата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР