Апелативният специализиран наказателен съд постанови ефективни присъди за 8 от

...
Апелативният специализиран наказателен съд постанови ефективни присъди за 8 от
Коментари Харесай

Корумпирани полицаи получиха ефективни присъди

Апелативният профилиран углавен съд постанови ефикасни присъди за 8 от 12-те подсъдими пазарджишки пътни служители на реда, арестувани през лятото на 2011 година при спецакция под названието " Палките ".

Всички са наказани за присъединяване в проведена незаконна група, а петима от тях – и за взимане на рушвет. На двама от подсъдимите съдът наложи наказване от 4 години отнемане от независимост, на други трима -по 3 години и шест месеца, а на останалите трима - по 3 години затвор. За всички тях съдът постанови и отнемане от право да заемат служба в системата на Министерство на вътрешните работи и да упражняват специалността служител на реда за период от 5 години. Наложени са им и санкции в размер от 3 до 4 хиляди лв..

Разследването стартира по сигнали на изнудвани водачи, съгласно които от тях са били желани сред 20 и 50 лв., с цел да не бъдат глобени с по-тежки административни санкции.

Присъдата на Апелативния профилиран углавен съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР