Апелативният специализиран наказателен съд отстрани от длъжност главните инспектори в

...
Апелативният специализиран наказателен съд отстрани от длъжност главните инспектори в
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност двама от служителите от БАБХ-Бургас, искали подкупи от търговци

Апелативният профилиран углавен съд в профил от служба основните инспектори в Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас Денка Н. и Димо Г. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Те са измежду петимата чиновници, привлечени към наказателна отговорност от Специализираната прокуратура на 28 август 2019 година за присъединяване в проведена незаконна група за подкупи и длъжностни закононарушения на територията на област Бургас. Като началник на групата бе упрекнат шефът на Областната дирекция.

Петимата чиновници бяха арестувани на 27 август 2019 година в Бургас, Несебър и Поморие при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Според събраните доказателства, от началото на 2016 година, в качеството си на държавни чиновници и за приемане на подкупи, участниците редовно правили фиктивни инспекции на търговски обекти в Бургаска област, както и спирали действителни инспекции, осъществявани от други чиновници в Областната дирекция.

Неизвършени и прекъснати инспекции в търговски обекти бяха открити в Бургас, кк Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. В избрани случаи шефът на ОДБХ-Бургас персонално спирал настоящи инспекции, въздействайки на свои подчинени на място.

Установено е също, че участниците в групата получавали сред 400 и 900 лв. от притежатели на търговски обекти в Бургаско за правенето от посочен от тях човек на наложителната за всеки обект „ Система за самоконтрол “. На петимата упрекнати през август 2019 година бяха избрани парични гаранции.

В хода на следствието бяха събрани нови доказателства за присъединяване незаконната група на още двама чиновници в Областната дирекция – Етери З. И Деян С. В средата на октомври Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на двамата за присъединяване в групата и им дефинира ограничения за неотклонение гаранции в пари.

Отстраняването от служба на двамата чиновници в Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас Денка Н. и Димо Г. не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР