Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на Специализирания наказателен съд

...
Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на Специализирания наказателен съд
Коментари Харесай

Двамата полицаи, хванати с подкуп на Калотина, остават в ареста

Апелативният профилиран углавен съд анулира определението на Специализирания углавен съд и реши двамата проверяващи служители на реда от " Калотина ", упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в незаконен сговор за искане и приемане на подкупи, да останат в ареста, оповестиха от прокуратурата.
Те бяха арестувани на 29 май 2020 година след приемане на част от в началото поисканите 6000 лв. от двама водачи на таксита, превозвали незаконни мигранти до сръбската граница. Парите били желани, с цел да им бъдат върнати арестуваните коли и с цел да не им бъде търсена наказателна отговорност за осъществено от тях закононарушение (трафик на хора).
На 30 май 2020 година Специализиранит углавен съд взе за двете длъжностни лица ограничения за неотклонение " Подписка ".
На 4 юни 2020 година вечерта в правосъдно съвещание Апелативният профилиран углавен съд одобри, че събраните все още доказателства дават съображение да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушенията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Съдът одобри още, че в случай че останат на независимост, е налице заплаха да извършат друго закононарушение, а точно да окажат влияние на очевидци.
Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР