Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на Специализирания наказателен съд

...
Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на Специализирания наказателен съд
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд задържа под стража за подкуп разследващите полицаи от Калотина

Апелативният профилиран углавен съд анулира определението на Специализирания углавен съд и взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с двамата проверяващи служители на реда от Гранично полицейско ръководство „ Калотина “, упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в незаконен сговор за искане и приемане на подкупи. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Те бяха арестувани на 29 май 2020 година след приемане на част от в началото поисканите 6000 лв. от двама водачи на таксита, превозвали незаконни мигранти до сръбската граница.

Апелативният спецсъд върна в ареста двамата гранични служители на реда от Калотина

Парите били желани, с цел да им бъдат върнати арестуваните коли и с цел да не им бъде търсена наказателна отговорност за осъществено от тях закононарушение (трафик на хора).

На 30 май 2020 година Специализираният углавен съд взе за двете длъжностни лица ограничения за неотклонение „ Подписка “.

Поредните корумпирани служители на реда се оказали извънредно гъвкави и с огромен опит

На 4 юни 2020 година вечерта в правосъдно съвещание Апелативният профилиран углавен съд одобри, че събраните все още доказателства дават съображение да се направи обосновано съмнение, че обвинените са направили закононарушенията, за които са привлечени към наказателна отговорност.

Съдът одобри още, че в случай че останат на независимост, е налице заплаха да извършат друго закононарушение, а точно да окажат влияние на очевидци.

Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР