Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата инстанция и

...
Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата инстанция и
Коментари Харесай

Апелативният специализиран съд върна в ареста кмета на Несебър

Апелативният профилиран углавен съд анулира определението на първата инстанция и върна в ареста кмета на Несебър Николай Димитров и общинския консултант Петър Тодоров, упрекнати за закононарушение против изборните права на жителите.
Миналата седмица профилираният съд реши да ги освободи против парична гаранция - 40 000 лева за кмета Димитров и 20 000 лева за общинския консултант Тодоров.

Днес апелативните съдии мотивираха определението си с това, че все още към момента има заплаха упрекнатите да извършат ново закононарушение.

По делото са събрани доказателства за проведена незаконна група. Освен това съгласно съда има задоволително доказателства, че двамата упрекнати са направили закононарушенията, за които се проверяват.

Решението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. Според юрист Ина Лулчева, която пази Николай Димитров, след новогодишните празници още веднъж ще бъде поискано изменение на мярката.

" Това решение демонстрира нееднакво приложение на закона. Показва, че съдът е подготвен да подценява обстоятелства и доказателства, сподели, че няма никакво значение какво споделя правото и какво споделят обстоятелствата ", разяснява юрист Лулчева, представена от Би Ти Ви.

Кметът на Несебър Николай Димитров и общински съветници бяха арестувани два дни преди изборите за локална власт на 27 октомври т.г. Кметът бе упрекнат, че е водач на проведена незаконна група за пазаруване на гласове.

Въпреки това той завоюва изборите и постави клетва на 12 ноември за четвърти следващ път. За клетвата Димитров беше доведен в постройката на Общинския съвет в Несебър под ескорт и с белезници след решение на наблюдаващия прокурор, а по-късно върнат назад в ареста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР